Dolar

32,5741

Euro

34,7584

Altın

2.501,48

Bist

9.693,46

Gölmarmara'da 15 tarım işçisinin öldüğü trafik kazası davas

Gölmarmara'da 15 tarım işçisinin öldüğü trafik kazası davası

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-10 23:14:35

Gölmarmara'da 15 tarım işçisinin öldüğü trafik kazası davas
Gölmarmara ilçesinde asma yaprağı toplamaya giden tarım işçilerini taşıyan kamyonet ile süt tankerinin çarpışması sonucu 15 kişinin öldüğü, 1 kişinin ağır yaralandığı kazanın ilk duruşması yapıldı.

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "Bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olma" suçundan 22,5 yıl hapis cezası istenen tutuklu sanık tanker sürücüsü Ercan İşeli, ölen işçilerin aileleri ve taraf avukatlarının katıldı. Duruşmayı, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de izledi.

Sanık İşeli, ilk ifadesini kazanın etkisiyle yanlış verdiğini belirterek, yeniden ifade vermek istediğini söyledi.

Bergama'dan 5 Temmuz günü yola çıktığını, Ümraniye'ye vardığında tankerindeki sütün boşaltılma işlemi devam ederken 2-3 saat uyuduğunu, ardından boş tankerle Gölmarmara'ya doğru ilerlediğini, sabaha karşı kazanın olduğu yere yakın bir yerdeki virajı geçtiğinde karşısında kendisine doğru gelen bir aracı gördüğünü anlatan İşeli, şöyle devam etti:

"Aramızda yaklaşık 400 metre vardı. Araç benim şeridime tamamen geçmemişti. O sırada Hacıveliler tabelasını gördüm. Aracın oraya döneceğini düşündüm. O, oraya dönecek ben de onun şeridinden yoluma devam ederim diye düşündüm. Ama sonradan aracın dönüş yapacak kadar yavaş gitmediğini gördüm. Kornaya bastım. Kornaya basmamla karşımdaki araç önce sağ sonra da sol yaptı. Bir anlık bir olaydı. Frene basmamla vurmam bir oldu."

Çarpışmanın karşı aracın şeridinde meydana geldiğini söyleyen İşeli, "Çarpmanın etkisiyle yola doğru dik bir şekilde durduk, kafamı yukarı doğru vurdum. Tutacak bir yer aradım ve takografı tuttum ve kırıldı. Aşağı indiğimde yerde yatan insanları görünce tekrar arabaya yöneldim. Arabada dağılmış eşyalar arasında telefonu buldum. 112, polis ve jandarmaya haber verdim. Yaralılarla ilgilenmeye başladım. Bu sırada karşı tarafın aracında yangın çıktığını gördüm. Yangın tüpüyle yangını söndürdüm. Yaşananlardan dolayı üzgünüm. Keşke ben ölseydim, kimseye bir şey olmasaydı" ifadelerini kullandı.

Ailelerin avukatlarından Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, sanığın çelişkili ifadeler verdiğini, daha ilk andan itibaren kazayı gizlemeye, gerçekleri saklamaya, delilleri karartmaya çalıştığını savundu.

Sanık avukatı Zeynep Kuştepesi Kamacı ise kamyonet sürücüsünün kanında, "parasetamol" maddesinin bulunduğunu, ağrı kesicilerde bulunan bu maddenin uyku hali yaptığını, zaten kazanın oluş şeklinin de kamyonet sürücüsünde uyku durumunun bulunduğunu ortaya koyduğunu ileri sürdü.

Kuştepesi, müvekkilinin tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına, kazanın meydana geldiği yerde yeniden keşif yapılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Duruşmanın ardından gazetecilere açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Bu dava bir trafik kazası davası değildir. Bu dava aslında kamu görevlileri açısından, devlet tarafından bir görevi ihmal davasıdır. İkinci boyutuyla bu dava bir iş cinayeti, iş kazası davasıdır. Üçüncü boyutuyla bu bir kadın cinayeti davasıdır" diye konuştu.

Gölmarmara ilçesi Hacıveliler Mahallesi yakınlarında 6 Temmuz 2015 tarihinde meydana gelen kazada, üzüm bağına asma yaprağı toplamaya giden tarım işçilerini taşıyan kamyonet ile süt tankerinin çarpışması sonucu 13'ü kadın, biri çocuk 15 kişi ölmüş, 1 kişi ağır yaralanmıştı. Kaza sonrası süt tankeri sürücü Ercan İşeli, tutuklanmıştı.

Haber Ara