Dolar

32,3747

Euro

35,0337

Altın

2.323,38

Bist

9.079,97

George Floyd’a Suriye’den ‘nefes’ verdiler

Amerika’da polislerin ırkçı müdahalesi sonucu boğularak hayatını kaybeden siyahi vatandaş George Floyd, İdlib’de bir evin duvarına resmedildi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-03 00:31:35

George Floyd’a Suriye’den ‘nefes’ verdiler

İdlib'in Binniş ilçesinde yaşayan 36 yaşındaki grafiti sanatçısı Aziz Esmer, ününü, Esed rejiminin bombardımanında yıkılan evlerin duvarlarına Suriye ve dünya gündemindeki konuları çizerek kazandı.Esmer, bu sefer, Binneş'te hasar gören bir evin duvarına, ABD'nin Minnesota eyaletinin Minneapolis şehrinde bir polis tarafından ensesine dakikalarca basılarak öldürülen George Floyd'un resmini çizdi.

Havadan drone ile görüntülenen grafitide, İngilizce George Floyd'un "Nefes alamıyorum" feryadının yanı sıra "Irkçılığa hayır" ifadesi yer aldı.

Sanatçı Esmer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ABD'de siyahi vatandaşlara karşı artan ırkçı eylemleri kınadı ve dayanışmasını göstermek amacıyla bu resmi çizdiğini söyledi.

Dünyada işlenen katliamların ve zulmün son bulmasını dileyen Esmer, "Uluslararası toplum, 10 yıldır Suriyelilere karşı işlenen cinayetlere sessiz kalıp bizi hayal kırıklığına uğrattı ancak insani görevimiz gereği ve biz barış ve sevgi savunucusu olduğumuz için dünyadaki insani konulara destek veriyoruz." ifadelerini kullandı. Kaynak: George Floyd'a İdlib'in Harabelerinde 'Nefes Verdiler'

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara