Dolar

32,5626

Euro

34,9365

Altın

2.444,38

Bist

9.716,77

Gazeteci-yazar Oktay Ekşi: Muharrem İnce, CHP’deki Atatürk düşmanlarının isimlerini açıklamalıdır

Gazeteci-yazar Oktay Ekşi, Aydınlık gazetesindeki köşesinde bugün kaleme aldığı, “CHP’deki Atatürk düşmanları kim?” başlıklı makalesinde, “Muharrem İnce eğer CHP’de Atatürk’ü sevmeyen birilerinin olduğunu düşünüyorsa o isimleri de açıklamak kendisinin borcudur” dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-02 10:56:45

Gazeteci-yazar Oktay Ekşi: Muharrem İnce, CHP’deki Atatürk düşmanlarının isimlerini açıklamalıdır

Gazeteci-yazar Oktay Ekşi, Aydınlık gazetesindeki köşesinde bugün kaleme aldığı, “CHP'deki Atatürk düşmanları kim?” başlıklı makalesinde, “Muharrem İnce eğer CHP'de Atatürk'ü sevmeyen birilerinin olduğunu düşünüyorsa o isimleri de açıklamak kendisinin borcudur” dedi.

Oktay Ekşi'nin, “CHP'deki Atatürk düşmanları kim?” başlıklı makalesinde, Muharrem İnce'yle ilgili bölüm şöyle:

CHP'nin kıdemli ismi Muharrem İnce "CHP içinde bir çete var. Bu çete her türlü komplo, para pul vb. işlerin içinde. Atatürk'ü sevmeyen bir ekip" açıklaması yaptı. Bu ağır cümleler partinin izlediği siyasal çizgiyle ilgili de bir eleştiri barındırıyor mu sizce?

Muharrem İnce CHP'nin "ağzı iyi laf yapan" hatiplerinden biridir.
Ancak öyle bir yeteneğe sahip pek çok insanda görülen zaafla o da maluldür. Bu yüzden, kendini konuşmanın şevkine kaptırınca ağzından -aslında istemediğine inandığım- sözleri kaçırmaktadır. Kendisinin, "CHP içinde bir çete var. Bu çete her türlü komplo, para pul vb. işlerin içinde. Atatürk'ü sevmeyen bir ekip" şeklindeki sözleri de sanıyorum o zaafının sonucudur.
Bununla birlikte İnce'nin "CHP içinde bir çete var. Bu çete her türlü komplo, para, pul vb. işlerin içinde" cümlesini açıklaması ondan beklenmeli veya Genel Merkez tarafından ondan istenmelidir. Çünkü kanımca bu sözler parti suçu oluşturacak ve İnce hakkında disiplin işlemi yapılmasını gerektirecek kadar ağırdır.
İnce'nin (parti Genel Merkezinde) Atatürk'ü sevmeyen bir ekip var olduğu yolundaki sözlerini ben şahsen duymadım ve okumadım ama sorunuzda bu bilgi olduğuna göre onun da söylenmiş olduğunu kabul ediyorum.
Muharrem İnce eğer CHP'de Atatürk'ü sevmeyen birilerinin olduğunu düşünüyorsa o isimleri de açıklamak kendisinin borcudur.

Haber Ara