Dolar

32,3776

Euro

35,0243

Altın

2.335,12

Bist

9.079,97

Gaza gelmek!

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-03-05 10:49:19

Gaza gelmek!

Birileri “Temel” Reis'i gaza getirmeye çalışıyor.

Oysa Sivas olayından sonra “tu kaka” etmişlerdi. Şimdi “iade-i itibar” ediyorlar.

İyi Parti, yeni bir “Cem Uzan vak'ası”na dönüşüyor ya, “Temel bey”i cilalayıp, Meral Akşener'in yanına “eklemlendirebilirlerse” İyi Parti bir “Proje” olarak işe yarar mı?

Dikkat ederseniz, Oğuzhan Asiltürk'ün adından hiç söz edilmiyor. SP'den 2. bir kişinin daha adı yok. Tek “Temel bey” var. Fatih Erbakan'ın adı da yok.. Ha!, sessiz sedasız daha önce CHP'ye kaydolan bir “yeğen Erbakan” vardı ya, o şimdi “Meral Abla”nın danışmanı. Yani bir “Erbakan” var kadroda.

Temel Karamollaoğlu'nun medya destekli popülerliği profesyonel bir iş gibi geliyor. Karamollaoğlu da rüzgârı yakalamış durumda. O da iyi gidiyor.

SP geçen seçimde CHP ile ittifak konusunda hayli yol almıştı. CHP de, SP de el sıkışmışlardı aslında. CHP Erbakan'ı da isteyince, Erbakan da listede kendisi ile birlikte başka isimleri de listeye eklemek isteyince işler karışmış, son anda bu iş olmamıştı.

SP bu iddiaları ne teyid etti, ne de yalanladı.

Bu diyalog ve ittifak işini örgütleyen lobi bu defa işi ağırdan alıyor. Daha zaman var. Karamollaoğlu “ağır abi” olarak vizyona sokuluyor. Yani “siyasi ikbal” peşinde koşan bir politikacı havasına girmek istemiyorlar. İktidarla bir anda köprüler atılmıyor. İki eleştir, bir destekle, kol kola girme, dirsek temasını kaybetme hesabı.

Öyle bir hava veriyorlar ki, “AK Parti ittifak için SP'ye muhtaç, o olmazsa olmaz”. Karamollaoğlu “ben varım” dese, AK Parti hemen “tamam” diyecek.

Öyle bir hesap yapıyorlar ki, AK Parti-MHP ittifakında yer alırsa % 20 oy alır. Hesap şu: AK Partili olup da, AK Parti içindeki AKP'lilere kızanlar inadına SP'ye oy verir. Bu durumda da SP ittifak oylarının % 20'sini alır. MHP de % 30 alsa, AK Partiye % 50 kalır. Ama SP; İyi Parti, CHP, DP ittifakında yer alırsa ittifak oylarının % 35'i SP'ye gider.

SP dokunduğu partiyi uçuruyor bu hesaba göre. Mesela, SP, İyi Parti, Demokrat Parti ittifakına katılırsa ittifak oylarının % 40'ını alır.. Yani Meral ablaya katılırsa, Meral abla % 20 hayal ettiğine göre, SP'nin oyu % 7, AK Parti ile bir araya gelirse % 50'nin % 20'si % 10 eder. CHP ile ittifak kursa % 35'in % 35'i yaklaşık % 12 eder. Eğer AK Parti ile ittifak kurarsa daha çok milletvekili çıkartırmış ama, tabanını kaybeder, iddialarını kaybedermiş.

SP kendi başına seçime girerse % 5 oy alırmış. Geçen seçimde sanırım % 0.7 gibi bir oy almıştı. Sahi ne yaptı da, oyunu 8 kat artırdı SP. Ne değişti? Değişen bir şey yok. “İri medya” böyle diyorsa, böyledir!

Oysa SP'nin niye 28 Şubat davasına müdahil olmadığı sorusuna bir cevap verilmiş değil. Şevket Kazan'ın “28 Şubat mahkemesi”ndeki ifadesinde “Kahraman ordumuzla aramızda bir ihtilaf yoktu” sözlerine de bir açıklama getirilmiş değil. Hatırlarsınız, Meral abla da gitti, aynı mahkemede, davacı olmadığını söylemişti. Oysa o günlerde darbecilerin “yağlı kazığa oturtmaktan” sözettiği bir kişi idi kendisi. Karamollaoğlu'nun işi zor. CHP ile ittifak yapsa, meydanlarda 10. Yıl Marşı eşliğinde CHP seçmenini selamlamak da var işin ucunda. Bekaroğlu bu işi başardı, ama Karamollaoğlu başarabilir mi? AK Parti ile ittifak kursalar, Karamollaoğlu Erdoğan'ın gölgesinde kaybolup gidebilir.. Bir de şimdiye kadar AK Parti ve Erdoğan hakkında söyledikleri hatırlatıldığında ne diyecekler.. Sanki, İyi Parti eğer CHP ile ittifak kurmayacaksa birileri SP'yi Meral Akşener'e yamamaya çalışacak gibi.

Karamollaoğlu'nun çocuklarını 28 Şubat'ta Kalkancı kullanmıştı, bugün de onların babalarını “Meral abla” kullanmış olur. AK Parti'den ne koparırlarsa kârdır diye bakıyorlarsa bu iş olur. Yoksa toplamda bir varlık göstereceklerinden değil.

Yurtta Sulh hareketinin başbakan adaylarından “Meral abla”nın çıkışı, bana göre yeni bir “Cem Uzan” vakasından başka bir şey değil ve bunu Karamollaoğlu da kurtaramaz. “Meral-Temel ittifakı” her ikisi içinde bir “kader ortaklığı“ olur. Aynı kaderi paylaşırlar. Akıbetleri de aynı olur. Bu “son”, SP için de Karamollaoğlu için de bir “final” olur.

SP, CHP ile ittifak yapar mı? İnşallah yapmaz, ama bilmem. Yaparsa ne olur? Biraz daha erir. Ben biliyorum ki, her iki parti tabanında da bunu asla kabul etmeyecek önemli bir kesim var.

Şu da var, SP, AK Parti ile ittifak etse bile, SP içinde yeminli bir grup var onlar asla AK Partiye oy vermezler. SP, AK Parti ile ittifak etse de etmese de SP içinde sessiz bir kesim AK Partiye verecek. Bir kısmı da bu durumda sandığa gitmeyecek gibi gözüküyor.

SP kiminle ittifak yaparsa yapsın, ittifak içinde parti yanında Erbakan ailesinden birinin ittifak listesinden aday olup olmayacağı /gösterilip gösterilmeyeceği konusu var bu arada.

Düşünüyorum da, dün AB'ye şiddetle karşı çıkan SP'nin bugün CHP ile AK Parti'ye karşı ittifak kurmasından söz ediliyor. Bu yeni yöneliş, CHP-MSP koalisyonuna benzemiyor. RP-DYP koalisyonuna da benzemiyor. MC hükümetlerine de benzemiyor.

Bu iddia gerçekleşmiş olursa SP siyaseten intihar etmiş olur. Peki, kim, ne yapmalı? Bana kalırsa, herkes önce kendi “nefs muhasebesini” yapmalı. Ne AK Parti, ne de SP “sütten çıkmış ak kaşık” değil. Hepimiz kendi nefsimizi hesaba çekmemiz gerek. Hepimizin, iyi-güzel yanları olduğu gibi, yanlışları da var. Bizim irademiz geleceğin şekillenmesinde mutlak bir belirleyici değildir. Sonuçta bu dünya bir imtihan yeri. “Şu gelirse şöyle olur” diye düşünmüyorum, biz “ne yaparsak ilahi rızaya mazhar oluruz” ona bakalım. Allah iradesini gerçekleştirme konusunda kimseye muhtaç değildir.. Sonuçta, her topluluk layık olduğu gibi idare olunacak. Ve biz kendimizi değiştirmedikçe Allah bizim hakkımızdaki hükmünü değiştirmeyecek. Hem zaten değil mi ki, bize hayır gibi gelen şeylerde Allah şer, şer gibi gelen şeylerde hayır murat etmiş olamaz mı?

Bizi kurtaracak ya da yenilgiye mahkûm edecek olan liderlerimizden önce kendi amellerimizdir. Kuşkusuz “içimizdeki beyinsizlerin işledikleri yüzünden” zarar görmemiz de mümkün.

Birileri köşeye sıkıştı. Aza koysa dolmuyor, çoğa koysa almıyor. CHP eriyor, HDP baraj altı. Meral abla başarısız oldu. Evdeki hesaplar çarşıya uymuyor. SP üzerinden ne yapabiliriz, bir çözüm üretebilir miyiz diye düşünen birileri var. SP o “birileri”nin umurunda bile değil. Onların derdi CHP, HDP ve “Meral abla”. Dün SP'yi ağızlarına bile almayanların şimdi ona övgüler dizmesi boşuna değil. Karamollaoğlu güzellemeleri de “Molla” aşkından değil. 40 yıllık yani, “Kani” olmadı yani!? Yarın şartlar değişse ve iktidar ellerine geçse yine aynı şeyi yaparlar bugün övdüklerini yarın hedef tahtasına oturturlar. Temel Karamollaoğlu da umarım bunun farkındadır. Hani, hafıza-i beşer nisyan ile maluldür ya, hatırlatayım istedim. Selam ve dua ile..

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara