Dolar

32,3805

Euro

35,0466

Altın

2.326,68

Bist

9.091,57

Fransız haber ajansı AFP’ya göre; Türklerin, koronavirüsüne karşı gizli silahı!

Çin’den bütün dünyaya yayılan koronavirüs kabusu Avrupa ülkelerinde ölümleri hızlandırdı. Fransız haber ajansı AFP ise, abonelerine, Türk kolanyasını, “Türklerin koronavirüse karşı gizli silahı” olarak duyurdu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-24 14:55:23

Fransız haber ajansı AFP’ya göre; Türklerin, koronavirüsüne karşı gizli silahı!

Çin'den bütün dünyaya yayılan koronavirüs kabusu Avrupa ülkelerinde ölümleri hızlandırdı.

İtalya ve İspanya'dan sonra virüsün en çok etkilediği ülkelerin başında gelen ve ordunun sokaklara indiği Fransa'da son verilere göre koronavirüsünden 562 kişi hayatını kaybettiği bildirildi.14 bin 459 vakanın bulunduğu Fransa'da son verilere göre 345 sağlık çalışanına koronavirüs teşhisi konulduğu belirtildi.

Bu arada dünyaca ünlü Fransız haber ajansı AFP, abonelerine, Türk kolanyasını, “Türklerin koronavirüse karşı gizli silahı” olarak duyurdu.

AFP'nin Türk kolonyası ile ilgili haberi şöyle:
“Türkiye'de el sıkarken, bir kuaförü ziyaret ederken, bir restoranda yemek yerken ve hatta otobüsle seyahat ederken kolonya sunmak geleneksel bir ritüel olmuştur.
Kolonya ikramı ülkede misafirperverliğin yanı sıra hijyenin bir sembolü olarak kabul edilir.
Şimdi hemen hemen her evde bulunabilen Türk kolonyası, şu anda benzeri görülmemiş bir talep görüyor.
Türk kolonyası yeni bir tür koronavirüs Covid-19 ile mücadelede Türklerin “gizli silahı” olarak öne çıktı.”

Türkiye'deki birçok insan, yüksek alkollü kolonyaların elleri ve yüzü temiz tutmada etkili olduğuna ve dolayısıyla Covid-19 riskini önlediğine inandığını belirten Fransız haber ajansı AFP haberini şöyle sürdürdü:

“Bugünlerde mağazalarda ve kolonya satan ülkenin pazarlarında uzun kuyruklar görülebilir. Satış noktalarının kapılarında da işaretler var: ‘Kolonya kalmadı'
İstanbul'daki taksi şoförleri, seyahate çıkmadan önce müşterilerine kolonya ile ellerini dezenfekte etmelerini öneriyor. Bazı hayır kurumları yaşlılara ücretsiz kolonya sunuyor.
Türkiye'nin önde gelen kolonya üreticisi Eyüp Sabri Tuncer, son haftalarda ürünleri için on binlerce yeni sipariş aldığını bildirdi. Şirket sözcüsü Atilla Ariman, ‘Müşterilere kesintisiz teslimat sağlamak için geçici olarak daha fazla çevrimiçi siparişi askıya aldık' dedi.”

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara