Dolar

32,3709

Euro

35,0018

Altın

2.325,83

Bist

9.092,86

Fransa'da halkın yüzde 54'ü eylemlerin sona ermesini istiyor

Fransa'da yapılan bir ankete göre, halkın yarısından fazlası Macron'un Sarı Yelekler eylemlerinin ardından açıkladığı reformları yeterli buluyor ve eylemlerin sona ermesini istiyor.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-12-11 15:04:50

Fransa'da halkın yüzde 54'ü eylemlerin sona ermesini istiyor

Fransız araştırma şirketi OpinionWay tarafından 18 yaş ve üzeri 911 Fransız vatandaşı üzerinde yapılan bir ankette, katılımcıların 54'ünün Macron'un reform ve iyileştirme açıklamalarının ardından eylemlerin sona ermesini istediği belirtildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, pazartesi akşamı verdiği bir demeçte ülke çapında ekonomik ve sosyal bir olağanüstü hal ilan ettiğini açıklamıştı. Macron aynı zamanda, hükümetten eylemleri tetikleyen sosyal ve ekonomik krizin çözümüne yönelik bir dizi tedbir uygulamaya koymasını da istemişti.

Şirketlere ek vergi yükü getirmeden asgari ücrete 2019 itibarıyla aylık 100 euro zam yapılacağını açıklayarak, işverenlerden de çalışanlarına yıl sonunda prim ödemesini isteyen Macron, 2 bin euro'nun altındaki emeklilik maaşlarından artık kesinti yapılmayacağını da duyurmuştu.

ÇOĞUNLUK SARI YELEKLER'İ DESTEKLİYOR

Yapılan araştırmada, katılımcıların kişilerin yüzde 66'sının Sarı Yelekler'i desteklediği belirtildi.

Anket sonuçlarına göre ayrıca, katılımcıların çoğunluğu, Macron'un açıklamalarının Sarı Yelekler hareketine 'iyi bir cevap' olduğunu düşünüyor. Katılımcıların yüzde 60'ı yıllık ikramiyeler üzerinden verginin kaldırılmasını desteklerken, yüzde 68 ise asgari ücret artışını olumlu bir şekilde karşılıyor.

Ankete katılanların yüzde 72'si, sigorta primlerinin düşük emekli maaşlarından kaldırılmasını memnuniyetle karşılarken, yüzde 78'i de fazla mesai vergilerinin kaldırılmasının iyi olduğuna inanıyor.

KATILIMCILARIN YARISI MACRON'A İNANMIYOR

Aynı zamanda, katılımcıların yarısının ise Macron'un konuşmasını inandırıcı bulmadıklarını dile getirdi.

Fransa Maliye İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Olivier Dussopt ise, Cumhurbaşkanı Emmaunel Macron'un aldığı kararların maliyetinin 8 ila 10 milyar euro olduğunu belirtti.

Fransa'daki eylemler, Macron'un açıklamalarına rağmen devam ediyor. Fransız polisinin eylemcilere yönelik sert müdahalesi ise pek çok kez dünya gündemine girdi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara