Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Filistinlilerden BAE protestosu

Kudüslü eylemciler Twitter üzerinden 'biz aç değiliz' anlamına gelen #wearenothungry hashtagi ile Mescid-i Aksa'yı ziyaret edenlere Birleşik Arap Emirlikleri tarafından verilen iftar yemeğini protesto etti.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-06-19 13:29:51

Filistinlilerden BAE protestosu

TIMTURK | ÇEVİRİ

Eylemciler, BAE'nin İsrail'deki bisiklet yarışması Giro d'Italia'ya sporcu göndermesini de eleştirdi. Filistin Olimpik Komitesi ise bu durumu protesto ederek bu durumun Filistinlilerin büyük mücadelesine ihanet olması açısından örnek teşkil ettiğini belirtti.

BAE, İSRAİLLİ BAKANI DAVET ETTİ

İsrail'de İbranice yayın yapan radyoya göre İsrail ve BAE arasındaki ilişkilerin normalleşmesi öyle bir durumda ki İsrail Haberleşme Bakanı Ayoob Kara BAE'yi ziyaret etmesi için davet aldı. İsrailli bakan BAE yetkililerinin de İsrail'i kısa zamanda ziyaret etmesini umduklarını belirtti.

BAE VE BAHREYN BÜYÜKELÇİLERİ WASHINGTON'DA NETANYAHU İLE BULUŞTU

Associated Press ve The Washington Post'un haberlerine göre BAE ve Bahreyn büyükelçileri Yousef Al-Otaiba ve Abdullah Bin Rashed Al-Khalifa sırasıyla halihazırda İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile Washington'da bir restorantta buluştular.

BAHREYN DE SPORCU GÖNDERİYOR

Bahreyn de ayrıca Giro d'Italia organizasyonuna bir sporcu ekiple katıldı. Manama hükümeti İsrail'e bir heyet göndererek Kudüs'te ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak kabul etmesi kararından birkaç gün sonra “kışkırtıcı” bir tur yaptı.

BAHREYN: KUDÜS'ÜN BAŞKENT OLMASI KARARI BİR YAN SORUN

Trump'ın açıklamaları hakkında yorumda bulunan Bahreyn Dışişleri Bakanı başkent Kudüs konusuna “yan bir sorun” demişti. Dışişleri bakanı tweetinde “ABD ile ana sorun olmayan konularda tartışma içine girmek faydalı değil” diye yazdı. Filistinliler ise bu açıklamayı döneklerin ve Siyonistlerin beynini kirleten kültürel anamda Yahudileşmenin bir örneği” olarak nitelediler.

Haber Ara