Dolar

32,5779

Euro

34,8036

Altın

2.510,86

Bist

9.693,46

Fildişi Sahili'nde seçimler sırasında olaylar patlak verdi

Fildişi Sahili'nde, yerel seçimlerde oy verme işlemlerinin yeniden başlaması yine olaylarla birlikte gerçekleşti.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-12-18 12:45:05

Fildişi Sahili'nde seçimler sırasında olaylar patlak verdi

TİMETÜRK ÇEVİRİ

13 Ekim anketinin iptal edilmesinin ardından altı belediyede ve iki bölgede seçimler yeniden yapıldı. Özellikle Abidjan'daki Port-Bouët ve sahil kenti Grand-Bassam'da ki şehir salonu yine çok yoğundu.

Sessiz bir Pazar gününden sonra, herhangi bir değişiklik ya da gerginlik olmadı. Günün sonunda, özellikle Belediye Başkanı Georges Philippe Ezaley'in taraftarı olan seçmenlerin oluşturduğu seçmenler, Fransa'nın Bassam okulunun ofisinde oy vermeye devam ediyorlar.

Kavga veya gerilim olmadan geçen sessiz Pazar gününden sonra çoğunlukla belediye başkanı George Philip Ezaley lehine oy veren seçmenlerden oluşan vatandaşlar okul ofisine “ Bassam 1 ve 2 ” akşamları davet ediliyor.

Kalabalık okulun etrafında kümelenmiş bir grup erkeğin kolluk gözetiminde ofise giriyor.

Kalabalık çoğaldı ve iktidarı suçladı. Onlara göre, zafer elde ettiler. Daha sonra kalabalık polisin oda olmasına rağmen her şeyi kırdı. Sonunda karanlık sokaklar dahi aktivistler tarafından işgal edildi.

Öğleden sonra, PDCI adayı Georges Philippe Ezaley'in seçim merkezi taşlanarak pencereler kırıldı. Genç kapüşonlu insanlar şehri ele geçirdiler. Bir gözlemci aynı zamanda oy verme merkezinde de saldırıya uğradıklarını söyledi.

RHDP tarafından büyük ölçüde kazanılan seçimler ise çok az gerilime neden oldu. Her iki belediyede de, sonuçların açıklanmasını bekleniyor.

Kaynak: Rfi.Fr

Haber Ara