Dolar

32,3617

Euro

35,0289

Altın

2.325,18

Bist

9.131,09

Fikret Öztürk kimdir?

Türk öğretmen, iş adamı Fikret Öztürk... Fikret Öztürk kimdir? İşte Fikret Öztürk'ün biyografisi

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-02 17:12:01

Fikret Öztürk kimdir?

Fikret Öztürk, 1949 senesinde Nizip'te dünyaya geldi.

İlkokulu Nizip'te bitirdi ve Yatılı Öğretmen Okulu sınavını kazanarak, Haruniye İlköğretmen Okulu'na girdi. Çalışkan bir öğrenci olduğu için okul tarafından seçilerek, İzmir Bornova Yüksek Öğretmen Okulu'na gönderildi. Bir sene sonra İstanbul Çapa Yüksek Öğretmen Okulu'na geçiş yaptı.

Dört senelik Yüksek Öğretmen Okulu ve Fen Fakültesi'nin Fizik Bölümü'nü üç senede bitirerek, Akşehir Öğretmen Okulu'na Fizik Öğretmeni olarak atandı. Sonrasında Gaziantep Eğitim Enstitüsü, İslahiye Lisesi, Mersin Tevfik Sırrı Gür Lisesi ve Mersin Eğitim Enstitüsü'nde görev yaptı.

1982 yılıda öğretmenliği bırakıp ticaret hayatına atıldı.

Mersin'de madeni yağ ve akaryakıt konularında faaliyet gösteren Öztürkler Limited Şirketi'ni kuran Fikret Öztürk eşi Nurten Öztürk ile birlikte Öztürkler Limited'i kısa sürede büyüterek birçok madeni yağ ve akaryakıt markasının bayiliklerini aldı.

10 yıl içerisinde Türkiye'de faaliyet gösteren uluslararası akaryakıt dağıtım şirketlerinin en büyük akaryakıt ve madeni yağ distribütörü haline gelen şirket 16 akaryakıt istasyonun da sahibi ve işleticisi oldu.

1992 yılında İstanbul'a taşınan Öztürk çifti, aynı yıl bir akaryakıt dağıtım şirketi kurmaya karar verdi ve Öztürkler Petrol, ilerleyen dönemlerde Opet adını aldı. Böylece Anadolu'dan başlamak üzere Türkiye'nin birçok ilinde istasyon açtılar.

2002 yılı sonuna gelindiğinde Koç Holding Enerji Grubu'nun %50' sine ortak olduğu Opet, kuruluşundan bu yana alt yapı yatırımlarına ağırlık verdi. Depolama kapasitesi, 2010 yılı itibariyle 1.076.318 metreküpe ulaştı.

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara