Dolar

32,5874

Euro

34,8486

Altın

2.495,32

Bist

9.633,34

Fıkra gerçek oldu!

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-04-13 15:01:07

Fıkra gerçek oldu!

Fıkra bu ya; vaktiyle Hristiyanlıktan devşirme olmalı; sarhoş bir yeniçeri, kılığından Yahudi olduğunu anladığı birini yakasından tutup dövmeye başlamış. Yahudi, 'Ağam durup dururken bana ne diye sataşırsın, neden vurursun'' diye inlemiş, feryat figan etmiş! Yeniçeri ''Siz Hazreti İsa'yı çarmıha germişsiniz'' diye terslenmiş. Yahudi hafifçe silkelenip, ''Ama ağam o 1500 yıl önceydi'' diye sızlanmış. Yeniçeri biraz durakladıktan sonra ''olsun, ben yeni duydum'' demiş.

Şimdi bu fıkra Trump'ın şahsında gerçek oldu. Kudüs'ü Yahudilere peşkeş çeken, başkenti görüp elçiliği buraya taşıma kararı alan Trump'ın meğerse biraz farkla da olsa Yeniçeri ağası gibi düşündüğü ortaya çıktı. Buradaki fark Yahudi'nin yerini Müslümanın alması. Trump henüz başkanlığa gelmeden evvel bir Paskalya bayramında fıkra gibi ama gerçek olarak şunları söylemiş: Benden hep neden Müslümanlardan nefret ettiğimi soruyorlar. Ben Müslümanlardan nefret ediyorum çünkü Mesih'i çarmıha gerenler, onlar ( https://twitter.com/Mustafaozcanhur/status/984518014522474496 ). Trump Hazreti Peygamberin bisetinin yani gönderilmesinin Hazreti Mesih'in göğe yükselmesinden 6 asır sonra olduğunu bilmiyor. Business yani parayla ve malla uğraşa uğraşa bu gibi temel meseleleri kavrayamamış.

Sisi'nin takımı, adamları da matraklıkta Trump'ı aratmıyorlar. Trump ile Sisi arasında yüzeysellikte benzerlik ve hatta yarış var. Söz gelimi, Mükemmilin Kanalı'nın sızdırdığı tapelerden birinde Sisi, ' Körfez'de para ganimet! Mısır'da kum Körfez'de para! Paraları pirinç gibi sayıya gelmiyor' mealinde sözler söylemişti. Trump da Muhammed Bin Selman'ı ağırladığı Beyaz Saray'da Sisi gibi konuşarak Körfez ülkelerine bolca silah sattıklarını ama bunların eder ve giderinin Körfez ülkeleri için küsurat kabilinden olduğunu söylemiştir. Sisi ile Trump bunun için kafadarlar! Her ikisi de Körfez'den besleniyor! Bulmuşlar yağlı kuyruğu!

Sisi'cilerden birisi daha ileriye giderek Obama'nın Kenya'da yaşayan kardeşini İhvan'ın Afrika temsilcisi, sorumlusu ilan etmişti. Aklı evvellerden bir başkası ise tam da Trump gibi konuştu. Muhammed Gayti isimli bot yalayıcısı ya da Sisi yandaşı programında aynen şunları söylemiştir :" Tarihi okuyan görecektir ki, Endülüs Müslüman Kardeşler yüzünden kaybedildi (http://www. almadenahnews.com/article/238334 )! Nasıl oldu diye sormayın? İber Yarımadasını kaybeden Endülüslüler Müslüman Kardeşler şahsında reenkarne mi oldular acaba? Zira Endülüs 1492 yılında kaybedildi, Müslüman Kardeşler ise İsmailiye'de 1928 yılında kuruldu. Arada en az 500 yıl var.

El Cezire Kanalı'nda Ters Açı ( El İtticah el Muakis) programı sunucusu Faysal Kasım Trump'ın Suriye'de geri adım atma ihtimali veya belirtileriyle alakalı olarak bir tweet atmış ve olan bitenle alakalı olarak yorum sadedinde :"Trump sadece yellendi" ifadesini kullanmıştır.

Trump Körfez'de Timurlenk gibi fil besliyor, Suriye'de Rusya karşısında ise sadece yelleniyor.

Eski başkanlardan Jimmy Carter Amerikan halkının Trump'ı seçtiğinden dolayı pişman olduğunu söylemiş. Yiğidi öldür hakkını teslim et dedikleri gibi bir yönü hariç. Fıkra tadındaki çıkışları! Eskiden kralların soytarıları bulunurdu şimdi ise devir değişti bizzat krallar soytarılık yapmaya başladılar.

 

Haber Ara