Dolar

32,3693

Euro

35,0412

Altın

2.325,39

Bist

9.118,40

Fatih Erbakan'dan TBMM'ye çağrı: İncirlik Üssü kapatılmalı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, ABD’nin ortak F-35 programından Türkiye'nin çıkarıldığına dair açıklamasını değerlendirerek, 'TBMM olağanüstü toplanmalı ve ABD tarafından ileride atılması muhtemel diğer adımlara karşı başta İncirlik Üssü’nün kapatılması olmak üzere, mukabil eylem planlarını devreye sokmalı' dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-07-18 17:33:00

Fatih Erbakan'dan TBMM'ye çağrı: İncirlik Üssü kapatılmalı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, ABD Savunma Bakanlığı'nın yaptığı, Ortak F-35 programından Türkiye'nin çıkarılmasına dair açıklamasını değerlendirdi.

"AÇIKLAMAYI ÜST DÜZEY BİR YETKİLİ YERİNE LORD'UN YAPMASI DİKKAT ÇEKİCİ"

"F-35'lerin Türkiye'ye teslimatının askıya alınması ile ilgili açıklamayı, en üst düzeydeki bir ABD yetkilisi yerine, ABD Savunma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ellen Lord'un yapması da aslında ülkemiz açısından üzerinde durulması gereken bir husustur." diyen Erbakan, "CAATSA (ABD'nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası)'nın en az beş maddesinin uygulanması halinde bile Türkiye'yi ciddi anlamda etkileyeceği ayan beyan ortadadır. Çünkü Türkiye sadece F-35'in bazı parçalarının Türkiye'de üretilmesine son verilmesi açısından yara almayacak, ayrıca F-16, CH-47 ve UH-60'ın Türkiye tarafından üretilen parçaları da bundan etkilenecektir." ifadelerini kullandı.

"EN BAŞTA İNCİRLİK KAPATILARAK MUKABİL EYLEM PLANLARI HAZIRLANMALI"

Erbakan, F-35 konusundaki baskının ABD ile ikili ilişkiler ve ülke ekonomisi üzerinde ciddi baskılar ve yaralar oluşturacağını ifade ederek TBMM'deki tüm siyasi partileri ortak bir duruş sergilemeye davet etti:

"TBMM'de temsil edilen tüm siyasi partilerin TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırarak, ABD'nin S-400 konusunda aldığı karar karşısında İsrail'i İran'a karşı korumaya yönelik Malatya Kürecik'te konuşlandırılan ABD yapımı AN/TPY-2 radarının acilen devre dışı bırakılması ve ABD tarafından ileride atılması muhtemel diğer adımlara karşı da başta İncirlik Üssü'nün kapatılması olmak üzere, mukabil eylem planlarının hazır hale getirilmesi Türkiye açısından hayati önem taşımaktadır."

"KINAMA MESAJLARI İLE SONUCA ULAŞAMAYIZ"

Dr. Erbakan, "Türkiye açısından büyük öneme haiz olan bir durumda ve özellikle de ABD karşısında hamaset, edebiyat ve kınama mesajları ile bir sonuca gitmenin mümkün olamayacağı açıkça ortadadır." diyerek, sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye açısından büyük öneme haiz olan bir durumda ve özellikle de ABD karşısında hamaset, edebiyat ve kınama mesajları ile bir sonuca gitmenin mümkün olamayacağı açıkça ortadadır. 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı sonrası ABD'nin uyguladığı ambargoya karşı ABD'nin İncirlik Üssü'nü hiç tereddüt etmeden kapatan dönemin koalisyon hükümetinin gösterdiği kararlı tutumun aynen uygulanması artık kaçınılmazdır. Türkiye'nin, kendi toprakları üzerinde ABD'nin çıkarlarını korumak yerine, kendi güvenliğini ve menfaatlerini önceleyecek fiili adımları atması ve her zaman ifade ettiğimiz gibi, kendi ‘Yerli ve Milli' savunma sistemleri üretimine hızlı ve güçlü bir şekilde yönelmesi bir zorunluluktur.

Türkiye'nin ‘yağmurdan kaçarken doluya tutulmaması' açısından, Rusya'dan S-400 alımı gibi palyatif çözümlere sığınmak yerine mutlak suretle kendi yerli savunma sistemini oluşturmaya odaklanması gerekmektedir.

Ayrıca ABD tarafından açıklanan bu karar dolayısıyla Türkiye'nin 9 milyar dolarlık kayba uğraması konusunda da yetkililerin kamuoyunu aydınlatıcı, ayrıntılı bir açıklamada bulunması zaruridir."

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara