Dolar

32,3881

Euro

35,0018

Altın

2.326,17

Bist

9.079,97

Facebook yanlışlıkla geliştirici raporlarını paylaştı

Kişisel verileri paylaşmak konusunda halihazırda başı dertte olan Facebook, bir skandala daha imza attı. Şirket uygulamaların geliştirici raporlarını test kullanıcıları ile paylaştı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-06-23 22:45:22

Facebook yanlışlıkla geliştirici raporlarını paylaştı

Hala Cambridge Analytica skandalının çilesini çekmeye devam eden Facebook, bir yandan kişisel gizliliği önemseyen adımlar atarak temiz bir görüntü çizmeye çalışıyor. Ancak talihsizlikle sosyal medya devinin peşini bırakmıyor. TechCrunch'ın haberine göre Facebook, geliştiricilerin analitik raporlarını uygulamaların test kullanıcılarıyla paylaştı.

Bir geliştirici, Facebook uygulama analitiklerinin şirketin dışındaki birine gönderilmesi sonucu popüler teknoloji sitesi TechCrunch ile iletişime geçti. Gönderilen e-postada haftalık kullanıcı sayısı, sayfa görüntüleme sayısı ve yeni kullanıcılar gibi kişisel veriler bulunuyor.

Facebook, şirketin analitik platformunu kullanan uygulamaların yüzde üçünün haftalık raporlarının geliştiriciler yerine test kullanıcılarına gönderildiğini kabul etti. Ancak bu raporlar önemli bilgiler barındırdığından uygulama piyasasındaki rakiplere çeşitlere avantajlar sağlayabileceği düşünülüyor. Facebook ise sorunun halledildiğini ve hiçbir kişisel verinin ifşa edilmediği açıkladı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara