Dolar

32,4838

Euro

34,9545

Altın

2.434,99

Bist

9.716,77

Evlerini kendi elleriyle yıktılar

Filistinli iki aile işgal altındaki Doğu Kudüs’te evlerini kendi elleriyle yıktılar. Aileler, İsrailli yerleşimcilerin gelip oturma ihtimaline karşı evlerini imha etmenin daha iyi olacağını dile getirdiler.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-07-20 12:17:26

Evlerini kendi elleriyle yıktılar

Filitinli iki aile İsrailli yerleşimcilerin gelip oturma ihtimaline karşıDoğu Kudüs'teki evlerini kendi elleriyle yıktılar. Yıkma işlemi yaklaşık iki saat sürdü.

50 yaşındaki taksi sürücüsü Jihad Shawamreh, altı odalı evini 2000 yılında inşa ettiğini bu zamana kadar eski eşi Fawzia, altı çocukları ve akrabalarıyla burada yaşadığını söyledi.

Aileler arsayı hüsnüniyetle satın aldıklarını ve gerçek hak sahibi olduklarını söylüyor. Shawamreh “Bu evi kendi ellerimle inşa ettim. Burada çocuklarımı büyüttüm. Onların yetiştikleri yer. Evlerimizi yerleşimcilerin içeriye taşınmasına ve bizim de onları orada görme ihtimalimize karşı yıktık” diye ekledi.

8.200 DOLARA MAL OLDU

Shawamreh yıkımın 8,200 dolara mal olduğunu ancak İsrailli yerleşimcilerin binanın ayakta durmasını talep ederek para teklif etmelerine rağmen bu tekliflerini geri çevirdiğini aktardı.

Shawamreh'in komşusu 62 yaşındaki Zeinat Abu Rumeileh kendisine Filistin Yönetimi tarafından verilen evin yıkılışını ise bir çadırın içinde ağlayarak seyretti.

"Seyredemiyorum" diyen Abu Rumeileh bir mendile ağlayarak “Ben elbette korkuyordum ancak bunun olacağına en ufak bir ihtimal bile vermemiştik” dedi.

Yıkım ise İsrail Yüksek Mahkemesi'nin Ocak ayında verdiği karar sonrası gerçekleşti.

Yahudiler mülkün kendilerinin, Filistinlilerin ellerindeki belgelerin ise düzmece olduğunu iddia ediyor.

Yarım milyondan fazla İsrailli son on yılda inşa edilen 230'dan fazla yasadışı yerleşimde hayatını sürdürüyor. Filistin Yönetimi ise Batı Şeria ve Doğu Kudüs'ü de başkent olarak gelecekteki bağımsız devleti olmasını istiyor.

Haber Ara