Dolar

32,3369

Euro

35,1967

Altın

2.247,91

Bist

8.718,11

Evet... Hâlâ Yaşıyorum

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-11 20:07:44

Evet... Hâlâ Yaşıyorum

‘Evet hâla yaşıyorum'...

Bu cümlenin; Suriye'nin özgürleştirilmiş bölgelerinde garantör ülke görevini yürüten Rus uçaklarının bombardımanı devam ettiği esnada bir Suriyelinin çıkıp söyleyeceği mantıklı bir cümle olduğu pek söylenemez. Bu cümle, Rus uçakları tarafından evinin yerle bir edilmesi sonucu enkazın altında kalan Suriyeli bir çocuğun ağızından çıkıyor. 22 Eylül 2017 tarihinde Salı günü Rus uçakları Cisr-eş Şuğur bölgesine onlarca roket yağdırdı. Sivil savunma ekipleri vakit kaybetmeden enkaz altında kalanların yardımına koştu. Saatler süren kurtarma çalışmaları sonrasında hâlâ canlı olan 5 yaşında bir çocuk enkazın altından çıkar çıkmaz, ‘hâlâ yaşıyorum' diye bağırdı. Eli yüzü toz içinde kalan çocuğun masum tebessümü yüzünde beliriyordu. Bu çocuğun durumu Suriye'de yaşanan acıların sadece bir örneği… İnternette yapacağınız kısa bir gezintiyle bu çocuğun umudu ve direnişine benzer birçok fotoğrafla karşılaşabiliriz.

Tüm dünya bize sırt çevirip haklarımızı hiçe sayarkenbiz Suriyeliler olarak bu olayları Allah'ın bize gönderdiği bir mesaj olarak görüyoruz. Bu mesajın, umudumuzun kaybolmaması, direncimizin kırılmaması ve aynı zamanda tüm dünyaya tükenmeyeceğimiz mesajlarının olduğu anlamlarla dolu olduğuna inanıyoruz.

Yaklaşık 20 günden beri Rusya, katil Rejimle iş birliği yaparak özgürleştirilmiş İdlib ve kırsalına, Humus ve Hama kırsallarına tekrar vahşice saldırıya geçti. Bu saldırısıyla aylar önce Astana'da çatışmasızlık bölgelerini belirleyip Muhalifler tarafından Türkiye'nin, Rejim tarafından ise Rusya ve İran'ın garantör ülke olarak kararlaştırıldığı anlaşmayı bozmuş oldu.

Bu saldırılar 19 ve 28 Eylül 2017 tarihleri arasında devam etti. 572 Hava bombardımanı, 220 top atışları sonucunda 152'den fazla sivil hayatını kaybetti, 279 kişi yaralandı ve 18 sivil savunma görevlisi yaralandı. Aynı zamanda bu saldırılar 5 sivil savunma merkezini hedef alırken 6 hastaneyi tamamen yerle bir etti. Ayrıca 3 elektrik istasyonu ve 6 okul bu saldırıların hedefi oldu. Bu saldırılar, Türkiye'nin “Şu anda yaşananlar; gerginliği tekrar tırmandırarak Suriye'deki durumu en başa sarıyor ve anlaşmayı hiçe sayıyor” açıklamasından sonra durdu.

Evet, modern dünyada Suriye'deki şehit sayısı artık sadece rakamlardan ibaret... Daha da ötesi dünya Suriyelilere; siz sessizce ölün ve bizi bağırış çağırışlarınızla rahatsız etmeyin demek üzere...

Suriyelilerin cevabı ise direnen çocukların haykırdığı ‘hâlâ yaşıyorum' cümlesiyle geliyor...

Bu karanlık ve uzun yolun sonunda, çocuklarımızın, kadınlarımızın ve yaşlılarımızın kanıyla serdiğimiz zafer bizim olacak. Evet zafer bizim olacak çünkü zafer Hakkındır ve bizler hak üzereyiz. Tek bir Suriyeli kalsa dahi vazgeçmeyeceğiz ve bir daha ki sefer çocuklarımız çıkacak ve ‘başardık' diye haykıracaklar... Beklediğimiz aydınlık yarınlar yakındır.

Haber Ara