Dolar

32,5561

Euro

34,8438

Altın

2.432,17

Bist

9.722,09

Evangalistler, Trump’ı ‘Tanrı’ olarak görüyor

Evangalistler, Amerika ve İsrail’in içinde bulunduğu olumsuz durumdan ABD Başkanı Trump’ın kurtaracağını inanıyor. Trump’ı ’Tanrı, seçilmiş Kral’ olarak gören Evangalistler; Trump’ın, İsa Peygamber’in öğretilerini hayata geçirmesi için büyük maddi destekte bulunuyor.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-23 17:08:07

Evangalistler, Trump’ı ‘Tanrı’ olarak görüyor

 

Orta Doğu tarihi Profesörü ve CBS News danışmanı olan Morgan Strong, kaleme aldığı son yazısında Evangalistlerin, ABD Başkanı Trump'u, ‘Tanrı' olarak gördüklerini ve İsa Peygamberin öğretilerini hayata geçirmesi için maddi destek verdiğini söyledi. Morgon Strong'un kaleme aldığı ilginç makalesi şöyle:

Geçen Mart ayında Washington'da buluşmadan önce İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu , Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan ettiği ve İran'ın nükleer anlaşmasını engelleme sözü verdiği için ABD Başkanı Donald Trump'a övgüde bulundu. İsrail lideri Netanyahu, Trump'ı Harry Truman, Lord Balfour ve Büyük Cyrus ile karşılaştırdı.
Cyrus, M.Ö. 539'da Babil'in fethinden sonra, tutsak tutulan Yahudileri serbest bırakmak, Kudüs'e geri dönmelerine izin vermek ve tapınaklarını yeniden inşa etmek için Tanrı tarafından yönlendirildiği söylenen Pers kralıydı.

TRUMP'I KURTARICI
OLARAK GÖRÜYORLAR

İsrail'de satılan ve Kudüs'ün Cyrus ve Trump'ın imajını taşıyan İsrail'in başkenti olarak tanınmasını kutlayan paralar var. Evangelist topluluk , Trump'ın, Amerika'yı, İsrail'i ve onları kurtarmak için, Tanrı'nın ahlaki ve kültürel bir çöküş olduğuna inandıkları kritik bir kavşaktan kurtarması için seçilen Cyrus'un bir örneği olduğuna inanıyor. Kısacası, Trump bir tanrı olarak kabul edilir - belki de küçük bir tanrı, ama yine de bir tanrı.

SEÇMENLER: TRUMP
PATOLOJİK BİR YALANCI

Yine de, ABD seçmenlerinin çoğu Trump'ı çok kusurlu buluyor: Patolojik bir yalancı ve sınırlı yeteneklere sahip narsist bir egomanyak. İnanılmaz bir lider olan Mike Evans ise, Christian Broadcasting Network'ün bir röportajında Cyrus'un, Kutsal Kitaptaki Yahudilerin teslimi için Tanrı'nın bir aracı olarak kullanıldığını söylediğini belirttti. Mike Evans, Trump'ın kendini Tanrı yerine koyarak, Tanrı'nın plan ve vaatlerini inanılmaz bir şekilde yerine getirdiğine inandığını söyledi.
Trump'ın evrimsel politikaları ve gündemini takip etmesi muhtemeldir; çünkü inançlarına gerçekten de Tanrı tarafından seçildiğine inanmaktadır. Özgürlük Üniversitesi The Trump Prophecy adlı filmi üreten Protestan lideri Jerry Falwell Jr, 2018 ara sınavlarından önce ülke genelinde yüzlerce tiyatro gösterisine katıldı. Falwell, Washington Post'a Trump'ın kendisinden veya diğer ünlü liderlerden destek verebilecek bir şey yapamayacağını söyledi.
Evanjelikler, Trump'a verilecek desteğinin, siyasi hayatta kalmasını sağlayacağına inanıyor.

EVANGALİSTLER, AMAÇLARI
İÇİN TRUMP'I KULLANIYOR

Evangalist liderler, takipçilerinin ortak korkularının - kana susamış çeteler, tecavüzcüler, katiller ve güney sınırımızı zorla ihlal etmeyi bekleyen binlerce kişi tarafından toplanan hastalıkların farkındalar. Trump'un ortak korkularını dindireceğini inanan Evanjelikler Trump'a siyasi destek ve mali bağışlarla güçlendiriyor.

Evangalisistler, Trump'ın egomanizmini kullanarak, Tanrı tarafından atanmasından dolayı ikna etmek için hayal edebildiklerinin ötesinde başardılar. Oval Ofis'te dua hatırlatma toplantıları düzenlediler. Masumların arkasında oturan Trump'ın, kendisine dua eden Evangelist papazlardan oluşan bir dairenin başındaki şahane bir Buda gibi fotoğraf karalerine yansıdı

BABA BUSH'U, IRAK'A İŞGAL
ETMEK İÇİN İKNA ETTİLER

Billy Graham'ın oğlu ve Evangalist topluluğundaki yükselen Franklin Graham, eski Cumhurbaşkanı George W. Bush'u Irak'ı işgal etmeyi ikna etmek ve göreve geldikten kısa bir süre sonra da Trump'tan Müslümanların göç etmesini önlemesini talep etmişti.

Evangalistler, ABD büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasını istedi. Trump istediklerini yaptı. Evangelistler ayrıca, Filistin haklarını destekleyen ve İsrail'in Batı Yaka'nın işgaline karşı çıkan boykotlara katılan ABD'deki herhangi bir şirket veya kuruluşa ceza cezaları getiren yasaları destekledi. Evangalist Mike Pompeo liderliğindeki ABD Dışişleri Bakanlığı da, İsrail'in kullanması için yüz milyonlarca dolarlık bir fon ayırdı.

İSRAİL'İN YENİ YERLEŞİM ALANLARI KURMASI
İÇİN PARA YARDIMINDA BULUNDULAR

Dışişleri Bakanlığı'nın 2017 yılına ilişkin yıllık insan hakları raporunda, kadınlar için doğurma haklarına atıfta bulundu ve İsrail ile ilgili olarak da, “işgal altındaki bölgeler” ifadesi kullanılmaktan vazgeçildi.
İşgal altındaki Filistin topraklarında İsrail'in açtığı yeni yerleşim yerlerinin inşası geçen yıl yüzde 20 artarken, Evangalist misyonerler İsrail devletine milyonlarca maddi yardımda bulundu.
Graham ve Falwell gibi önde gelen Evangelist papazların neredeyse hepsi multimilyonerdir. Onların en büyük farklılıkları ise Trump'tan daha üstün yeteceğe sahip olmaları.

On binlerce takipçisi olan televizyoncu Jesse Duplantis; Evangalistler'den Trump'a, yeni bir özel jet alımı için 54 milyon dolar katkıda bulunmalarını istedi.
Trump'un şu anda 3 uçağı olmasına rağmen, uçak sayısını eşitlemek için harekete geçen Evangalistlerin, Trump'a maddi destek vererek İsa Peygamberin sözlerini hayata geçirmesini istiyor.

 

Haber Ara