Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Eski başkan Bush’un Dış Politika Uzmanı Johns: Türkiye’nin, S-400’leri alması ABD’nin çıkarlarını zedeledi!

Eski başkan George Bush’un Dış Politika Uzmanı Michel Johns, Türkiye ile ilişkiler konusunda, Washington-Ankara hattında gelecekte daha gergin günler yaşanabileceğine dikkat çekerek, “Türkiye’nin Rusyadan S-400’leri alması, ABD’nin çıkarlarını zedeledi. Ankara’ya yaptırım kaçınılmaz” dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-09-09 17:50:51

Eski başkan Bush’un Dış Politika Uzmanı Johns:  Türkiye’nin, S-400’leri alması ABD’nin çıkarlarını zedeledi!

Eski başkan George Bush'un Dış Politika Uzmanı Michel Johns, Türkiye ile ilişkiler konusunda, Washington-Ankara hattında gelecekte daha gergin günler yaşanabileceğine dikkat çekerek, “Türkiye'nin Rusyadan S-400'leri alması, ABD'nin çıkarlarını zedeledi. Ankara'ya yaptırım kaçınılmaz” dedi.

ABD eski Başkanlarından George Bush'un Dış Politika Uzmanı olarak uzun yıllar görev yapan Michael Johns, Trump yönetiminin Ortadoğu politikasını olumlu karşıladığını, Suriye'deki ABD varlığının ise kalıcı olacağının işaretlerinin güçlü olduğunu söyledi.

IŞİD'e karşı mücadelede uluslararası koalisyonun kurularak IŞİD'i “Halifelik” ilan ettiği topraklarda etkisiz hale getirmek için çalışma başlatan ABD'nin büyük oranda başarılı olduğuna dikkat çeken ABD'li Dış Politika Uzmanı Michael Johns, ABD varlığının daha uzun yıllar Suriye'de olacağının belirtilerinin açık olduğunu söyledi.

ABD'nin “Hilafet” iddiasında olan IŞİD'i yenmesine karşın Suriye topraklarında ortaya çıkabilecek yeni bir gelişmeye hazırlıklı olmak için Suriye topraklarında bulunmayı kendisine zorunlu olarak gördüğünü belirten Johns, Ortadoğu'da artan İran ve Rusya baskısının da Suriye'de bulunarak bertaraf edilebileceğine dikkat çekti.

İran'ın yakın zamanda etkisi altına aldığı Suriye, Irak, Yemen, Gazze Şeridi ve Batı Şeria'da daha da zayıflayabileceğini, hem İran hem de Rusya'nın kendi çıkarları doğrultusunda geleceği düşünmeden adım attıklarını belirten Johns, bu adımların gelecekte yaratabileceği sıkıntıları ise şu sözlerle değerlendirdi:

İran Ve Rusya

"Trump yönetimi, birçok hedefe ulaştığı Suriye'de önceki yıllarda yapılanlardan daha iyi gidiyor. ABD bu bölgelere girerek İran ve Rusya'nın etkisini engelledi.  Rusya ve İran, her iki ülke de gelecekteki kotrolsüz çatışmaları gözetmeksizin Suriye'de kendi acil çıkarlarını yerine getirmek için çabalıyorlar. İran'ın yakın zamanda etkisi altına aldığı Suriye, Irak, Yemen, Gazze Şeridi ve Batı Şeria'da daha da zayıflayacaktır”

Türkiye

George Bush'un Dış Politika Uzmanı Michel Johns, Türkiye ile ilişkiler konusunda, Washington-Ankara hattında gelecekte daha gergin günler yaşanabileceğine vurgu yaptı. “Bizimle NATO çerçevesinde ortak hedefleri olsa da, Türkiye, bir NATO ortağı gibi hareket etmiyor.” diyen Johns, Türkiye'nin Rusya'dan füze sistemini satın almasının ABD'nin çıkarlarını zedeleyebileceğini öne sürdü.

ABD'nin çıkarlarını ve casusluk için askeri sistemlerini tehlikeye atabilecek herhangi bir adıma karşı Amerikan hükümeti ve Senatosunun sessiz kalmayacağını belirten Johns, “ Füze sistemlerinin alınması sonucunda Amerikan Kongresi için Türkiye'ye yaptırım kullanma seçeneği kaçınılmaz hale gelecektir” dedi.

 

Haber Ara