Dolar

32,4742

Euro

34,9494

Altın

2.436,44

Bist

9.716,77

Esed ateşkese rağmen saldırıyor!

Esed rejimi, BM Güvenlik Konseyi'nin insani ateşkes kararına karşın Doğu Guta, İdlib ve Hama'da saldırılar düzenledi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-02-25 15:10:33

Esed ateşkese rağmen saldırıyor!

Esed rejimi, BM Güvenlik Konseyi'nin insani ateşkes kararına karşın Doğu Guta, İdlib ve Hama'da saldırılar düzenledi.

Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) kaynaklarına göre, Esed rejimi, dün gece BMGK'nin Suriye'de bir ay "insani ateşkes" kararına rağmen Doğu Guta'da sabah saatlerinden itibaren 8 bölgeye havadan ve karadan saldırdı.

Rejim güçleri, bu sabah saatlerinde Doğu Guta'nın Duma, Haresta, Şifoniyye ve Kefer Batna, Hammuriye, Sakba, Baeyt Sava ve Merc bölgelerine hava ve kara saldırıları yaptı.

Hammuriye beldesine düzenenlen topçu saldırıları sonucu ilk belirlemelere göre bir kadın hayatını kaybetti.
İdlib ve Hama'daki, rejim güçleri sabah saatlerinden itibaren İdlib'in Cisr eş Şuğur ilçesindeki sivil alanları topçu atışlarıyla hedef aldı, ülkenin orta kesimlerindeki Hama ilinin Kefer Zita bölgesine ise havadan sadırdı.

BMGK ATEŞKES KARARI ALMIŞTI

BM Güvenlik Konseyinde dün oy birliğiyle kabul edilen tasarı ile Suriye'ye insani yardım ulaştırılabilmesi ve özellikle rejimin kuşatması altında bulunan Doğu Guta'daki durumu ağır hasta ve yaralıların tahliyesi için en az bir ay insani ateşkes kararı alınmıştı.
Ancak kararda, Suriye'de IŞİD, El Kaide, Nusra Cephesi ve BMGK tarafından belirlenen diğer terörist gruplar ile bunlarla bağlantılı birey ve gruplara yönelik askeri operasyonlara devam edileceği de ifade edilmişti. Bu ifade, Esed rejimi ve Rusya'nın sivilleri öldürdükten sonra, onların terörist olduğunu iddia edebileceği şüphesini doğurmuştu.

Doğu Guta'da son bir haftada 500'ü aşkın kişi Esed rejiminin hava saldırıları sonucu hayatını kaybetmişti.

Haber Ara