Dolar

32,3704

Euro

34,9837

Altın

2.326,16

Bist

9.071,41

Esed, ‘aşırıcılıkla mücadele' için Şam'da İslâm Merkezi açtı

Suriye rejiminin başı Esed, dün 'terör' ve 'aşırıcılıkla' mücadele etmek için Şam’da Vakıflar Bakanlığı’na bağlı Uluslararası Şam İslâm Merkezi’nin açılışını yaptı. Esed açılış toplantısında yaptığı konuşmada, Müslüman Kardeşler’i ‘şeytan’ olarak nitelendirdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-21 14:42:44

Esed, ‘aşırıcılıkla mücadele' için Şam'da İslâm Merkezi açtı

buyuk1_10

Suriye rejiminin başı Beşar Esed, dün terör ve aşırıcılıkla mücadele etmek için başkenti Şam'da, Vakıflar Bakanlığı'na bağlı Uluslararası Şam İslâm Merkezi'nin açılışını yaptı.

Açılışa rejimin baş Müftüsü Dr. Ahmet Bedrettin Hassun olmak üzere çok sayıda müftü ve din adamı katıldı.

MÜSLÜMAN KARDEŞLER'İ 'ŞEYTAN' OLARAK NİTELENDİRDİ

Esed açılışta yaptığı konuşmada, Müslüman Kardeşleri, “Şeytanlar” olarak nitelendirerek, bunların İslâm dinine şiddet kavramını getirdiğini belirtti.

Müslüman Kardeşleri, Vahabilik düşüncesini ile ilişkisini güçlendirdiğini beltiren Esed, Müslüman Kardeşleri'in Şeriat ve ahlaktan ayrıldığını da öne sürdü.

'ATEİZM SUÇLAMASINA' KARŞI ÇIKTI

Yaklaşık sekiz yıldır ülkesinde azgın olan savaşın, din ve aşırılıkçılık arasındaki ayrım açısından olumlu sonuçlar doğurduğunu söyleyen Esed, bazı Suriye vatandaşlarının hükümeti, ‘ateizmin' artmasından rejimi suçlamasının yanlış olduğunu söyledi.

Esed, devletin laikliği kabul etmesinin, ‘ateizmi' kabul etmesi anlamına gelmediğini belirterek, dinin Suriye yasalarına girdiğini, dinin devlette değil, kişinin yaşamında uygulandığını söyledi.

“Evlilik, boşanma, miras ve diğer meseleler, toplulukların kendilerine neyin uygun olduğuna karar vermede özgürlüğü vardır diyen Suriye rejiminin başı Esed, Suriyelileri dini aşırılıklar konusunda uyardı.

KONUŞMASININ BÜYÜK BÖLÜMÜNÜ MÜSLÜMAN KARDEŞLER'İ AYIRDI

Esed, konuşmasının çoğu bölümünde Müslüman Kardeşler'den örnek vermesi dikkat çekti. Suriye rejimi, Müslüman Kardeşleri, terörist grup olarak sınıflandırmıştı.

buyuk_65

Haber Ara