Dolar

32,4845

Euro

34,7989

Altın

2.440,90

Bist

9.915,62

Erdoğan: Mahmut'a ve ailesine vatandaşlık veriyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, enkazdan Aydın çiftini kurtaran Suriyeli Mahmut ve ailesine vatandaşlık verileceğini duyurdu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-27 21:31:44

Erdoğan: Mahmut'a ve ailesine vatandaşlık veriyoruz

Elazığ'daki 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından Sürsürü Mahallesi'nde yıkılan binaya giderek Aydın çiftini kurtaran Suriyeli Mahmut'un ülkesindeki ailesine kavuşması için Türk Kızılay ekipleri çalışma başlatmıştı.

Suriyeli Mahmut'a bir müjde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cezayir'den Gambiya'ya geçerken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Elazığ'daki depremde bir aileyi enkaz altından çıkaran “Mahmut'a ve ailesine vatandaşlık verilecek” dedi.

a haber'den Kerim Ulak'ın canlı yayında verdiği habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriyeli Mahmut ve ailesine vatandaşlık verileceğini bildirdi.

"TIRNAKLARI İLE KAZIYA KAZIYA ELLERİ PARAMPARÇA BENİ ORADAN ÇIKARDI"

Enkaz altından çıkarılan Dürdane Aydın yaşadıklarını şu ifadelerle anlatmıştı:

"Eşimin sadece ayağının üzerine bir şeyler düşmüştü ama ben komple belden aşağıya betonların altında kalmıştım. O Mahmut dediğim çocuk, hani biz sürekli Suriyelilere taş atarız ya o çocuk tırnakları ile kazıya kazıya elleri paramparça beni oradan çıkardı. Ben ölsem de o çocuğu unutmam. Buradan çıktığım zaman da arayıp bulacağım o çocuğu. AFAD ekiplerinden önce o gelmişti ve ben çıkana kadar tırnaklarıyla kazıyıp beni oradan çıkardı."

Haber Ara