Dolar

32,3746

Euro

34,9953

Altın

2.324,31

Bist

9.079,97

Erdoğan: İnsanın ağrına gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin kurultayda 'Ak Parti'yi FETÖ'nün siyasi ayağı olmakla' suçlaması ihtimaline ilişkin kurultaya katılmayacaklarını söyleyerek, 'İnsanın ağrına gidiyor” dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-19 09:56:42

Erdoğan: İnsanın ağrına gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, gündemdeki darbe iddiaları için "Darbe tartışması lüzumsuz bir gündem" derken, CHP kurultayına Ak Parti olarak gitmeyeceklerini söyledi. Erdoğan, CHP'nin "Ak Parti'yi FETÖ'nün siyasi ayağı olmakla" suçlaması ihtimaline ilişkin "İnsanın ağrına gidiyor” ifadelerini kaydetti.

Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvi, Erdoğan'ın açıklamalarını bugünkü köşesine taşıdı.

İşte yazının ilgili bölümü:

"LÜZUMSUZ BİR GÜNDEM"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın darbe tartışmalarıyla ilgili olarak, “Darbe tehlikesi hazırlığı varmış gibi gündemler, Türkiye'yi ana hedeflerinden sapıtmaya dönük bir yaklaşımdır. Türkiye'nin enerjisini darbe ile meşgul etmek hedeflerinden uzaklaştırmak demektir. TSK'nın içinde demokrasiye bağlı subaylar darbecilere karşı güçlü bir duruş sergilemiştir. Böyle bir gündem yoktur. Darbe tartışması Türkiye için lüzumsuz bir gündemdir” dediğini söyledi.

"GÜNDEMİ DEĞİŞTİRMEYE YÖNELİK ÇABALAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün AK Parti milletvekilleriyle kahvaltı yapmıştı. Orada darbe tartışmalarına çok kısa bir şekilde değinmiş. Aslında benzer doğrultuda konuşmuş. “Bizim dış politikada yaptıklarımızı gölgelemeye, ikinci plana itmeye ve gündemi değiştirmeye yönelik çabalar. Kurumlarımız teyakkuz halinde ancak endişe edebilecek bir durum söz konusu değil” demiş.

"SUYU BULANDIRIYORLAR"

Erdoğan, Pakistan dönüşünde darbe iddialarının sorulması üzerine “Böyle bir şey olduğu anda artık bizim milletimiz ‘Kapıdan dışarı çıkalım mı çıkmayalım mı' demez. Elinde neyi var neyi yok herkes meydanlara dökülür. Bunun en güzel cevabını 15 Temmuz'da verdik” diye karşılık vermişti.

Erdoğan darbe tartışmalarına noktayı koydu ama kendisini FETÖ'nün siyasi ayağı olmakla suçlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik kızgınlığı devam ediyor. Erdoğan, AK Parti MYK toplantısında “Bu açıkça FETÖ ile işbirliğidir. Suyu bulandırarak kendisi işin içinden sıyrılmaya çalışıyor” diyor.

"İNSANIN AĞRINA GİDİYOR"

Erdoğan'ın CHP Lideri'nin üslubundan duyduğu rahatsızlık, CHP kurultayıyla ilgili bir değerlendirmesine yansıyor. CHP 28-29 Mart tarihlerinde yapılacak kurultay için AK Parti'ye davetiye göndermiş. AK Parti, daha önceki CHP kurultaylarına katılmıştı. Erdoğan bu kez CHP kurultayına gidilip gidilmemesi konusunu tartışmaya açıyor. Haliyle gidilmesini savunanlar olduğu gibi gidilmesine karşı çıkanlar da oluyor. Hatta “Kurultayda Kılıçdaroğlu bize FETÖ'nün siyasi ayağıyla ilgili suçlama yöneltirse ne yapalım” konusu dahi tartışmaya açılıyor. Eğer bu tür bir suçlama yöneltilirse heyet olarak kurultayın terk edilmesi konuşuluyor. Erdoğan kurmaylarının değerlendirmesini aldıktan sonra “İnsanın ağrına gidiyor” diyor. Bunun üzerine CHP kurultayına gidilmemesi kararı alınıyor.

Kılıçdaroğlu'nun hakaretleri karşısında tazminat davaları açan Erdoğan, bir adım daha atıyor. Böylece AK Parti kurulduğu günden bu yana ilk kez CHP kurultayına heyet göndermeme kararı alıyor. Tabii ileride iki parti arasındaki ilişkileri yumuşatacak bir gelişme yaşanırsa onu bilemem...

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara