Dolar

32,3877

Euro

35,0299

Altın

2.326,65

Bist

9.139,19

‘Erdoğan'ın açıkladığı yeni Suriye harekatı başlamadan bitebilir’

Türkiye'nin Suriye'de bizzat savaşmak yerine vekalet savaşını tercih edeceğini ve Kürt grupları Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) aracılığıyla yok etmeyi isteyeceğini belirten Rus uzman İvanov, bu nedenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni harekatın başlamadan bitebileceğini ifade etti.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-12-13 16:53:48

‘Erdoğan'ın açıkladığı yeni Suriye harekatı başlamadan bitebilir’

Rusya Bilimler Akademisi Öğretim Üyesi Stanislav İvanov, ABD'nin IŞİD'le mücadelede yardım eden ve Fırat'ın doğusunun neredeyse tamamının ele geçirilmesine katkı sunan Kürtlere yüz çevirmeyeceğini belirterek, ABD'nin Türkiye'nin Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı'nın ardından üçüncü harekat düzenlemesine izin vermeyeceğini kaydetti.

'HAREKAT AÇIKLAMASI PAZARLIK KOZU GİBİ DURUYOR'

"Bu nedenle, Erdoğan'ın açıklaması daha çok bir pazarlık kozu, ABD'ye baskı yapma girişimi olarak görünüyor. Daha fazlası değil. Kaldı ki Türkler de, askeri faaliyetlere çok fazla yoğunlaşmak, kendi güçleriyle savaşmak istemiyor. Ankara, daha çok vekalet savaşından ve Kürtlerin Halep ve İdlib'den giden ÖSO üyeleri ve Türkmen güçleri aracılığıyla yenilgiye uğratılmasından yana" diye devam eden İvanov, bundan dolayı harekatın başlamadan bitebileceğini vurguladı.

'BÖLGEDEKİ GÜÇ DENGELERİ DEĞİŞİR'

Türkiye ve ABD'nin daha önce sınır hattının ABD'li ve Türk devriyelerin müştereken kontrol ettiği Menbiç'ten geçmesi ve Türk birlikleriyle ÖSO'nun hattın kuzeydoğusuna geçmemesi konusunda mutabakat sağladığını anımsatan Rus uzman, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eğer Erdoğan, bu hattı ihlal etme kararı aldıysa ve Washington ile bir anlaşma yapıldıysa, bu bölgedeki güç dengelerini belirgin şekilde değiştirir."

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara