Dolar

32,3697

Euro

34,9573

Altın

2.325,43

Bist

9.079,97

Erdoğan'dan tren kazası talimatı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sabah yaşanan tren kazasına ilişkin tüm birimlerin seferber edilmesi talimatı verdi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-12-13 12:38:40

Erdoğan'dan tren kazası talimatı

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu sabah 06.36'da meydana gelen tren kazasıyla ilgili olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan bilgi aldı.

En az 9 kişinin yaşamını yitirdiği, 47 kişinin yaralandığı kazayla ilgili gelişmeleri takip eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, can kayıplarından derin üzüntü duyduğunu belirtti.

Kazada hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kazayla ilgili tüm birimlerin seferber edilmesinin önemini vurguladı.

GÜL'DEN AÇIKLAMA

Öte yandan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, TBMM Genel Kurulu'nda, 2019 Yılı bütçe görüşmelerinde, Ankara'da Yüksek Hızlı Tren ile yol kontrolü yapan kılavuz trenin çarpışması sonucu meydana gelen kazayla ilgili açıklamada bulundu.

Kazada ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Gül, kazayla ilgili hemen idari soruşturmanın başlatıldığını, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın üç savcıyı olayla ilgili tahkikat yapmak üzere görevlendirdiğini bildirdi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın gerekli adli soruşturmayı da titizlikle takip edeceğini, görevlendirdiği savcılar marifetiyle bütün delilleri, bilgileri, bulguları dikkate alarak bu konuda ihmal, kusur, kasıt, bir eksiklik olup olmadığını sonuna kadar takip edeceğini belirten Gül, "Tüm hukuki yollara başvurulacaktır. Bizler de bu konunun takipçisi olacağız" dedi.

Hızlı trenin vatandaşlara çok büyük hizmet getirdiğini vurgulayan Gül, "Tüm modern teknolojik imkanlarla bunlar yapılmıştır" ifadesini kullandı.

VİDEO HABER

Alman gazetecinin 'soykırım belgesi' sorusu BM yetkilisini sinirlendirdi

Haber Ara