Dolar

32,5181

Euro

34,7540

Altın

2.491,00

Bist

9.524,59

Erdoğan'dan Şehir Üniversitesi açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şehir Üniversitesi tartışmalarına ilişkin açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı, Halk Bankası'nın dolandırıldığını ve Abdullah Gül'ün konuyla ilgili kedisini aradığını açıkladı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-07 15:47:10

Erdoğan'dan Şehir Üniversitesi açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, gündemdeki Şehir Üniversitesi tartışmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

"TAHSİSİ YAPAN BENİM"

"Her şeyden önce Şehir Üniversitesi'nin tahsisini Başbakanlığım döneminde yapan benim. Bunu yapan ben olduğuma göre malum zat başbakan olunca bu tahsisi Şehir Üniversitesi'ne mülkiyet devrine dönüştürmüştür. Türkiye'de hiçbir üniversiteye tapu, mülkiyet devri yoktur, olmamıştır. Değerli arkadaşlar bunlar dürüstlüğü kimseye bırakmıyor değil mi? Öksüz, yetimin hakkını kalkıp kurdukları üniversiteye tapu devri yaparak bunu sağlıyorlar. Peki bu nasıl doğruluk? Yanında kim var?"

"ALİ BABACAN, MEHMET ŞİMŞEK, FERİDUN BİLGİN"

"Yine bir başka isim o da Sayın Babacan. Başka kim var? Mehmet Şimşek var. O zaman Özelleştirmenin başında Feridun Bilgin var. Hani bunlar dürüsttü?

Bunları niye anlatıyorum. Kimin ne olduğunu yaptıklarıyla öğrenin diye."

"HALK BANKASI DOLANDIRILIYOR"

"Bunlar Halk bankasını da dolandırmaya çalışıyorlar. Halk Banksı'ndan kredi talebinde bulunuyorlar. Halk Bankası veriyor. Ciddi bir kredi. Ama ödemeleri yapmıyorlar. Tabi Halk Banksı da kendilerini sürekli olarak uyarıyor. Kardeşlerim şu anda Halk Bankası'na olan borçları aklımda kaldığı kadarıyla 417 milyon noktasında."

"TEMİNAT GÖSTERMEMİŞLER"

"Yapılandıralım diyorlar. Neyi nasıl yapılandıracaksın? Neymiş? Spor kulüplerinin borçları yapılandırılıyormuş, Şehir Üniversitesi'ninki niye yapılandırılmıyormuş. Ya sen Halk Bankası'na teminat bile vermedin. Futbol kulüplerinin gelirlerine vs. banka el koyuyor.

Maltepe'de tekele ait olan, zamanında benim tahsis ettiğim yeri bankaya teminat gösterip... Banka bunu mu teminat olarak kabul edecek?

"YENİ ÖĞRENCİLERİN ÖDEMELERİNE İPOTEK KOYULSUN DİYORLAR"

"Bir başka alavrere dalavere daha yapıyorlar. 'Alacağımız öğrencilerin yapacakları ödemeye ipotek koyun' diyorlar. Ya sen mevcut kotanı doldurmamışsın. Üstelik yeni alacağın öğrencilere böyle bir kotayı nasıl bankaya teminat veriyorsun?

ABDULLAH GÜL BENİ ARADI

"Tabi bizi halef selef olduğumuz Cumhrubaşkanı aradı. 'Siz bu işi arzu ederseniz hallederseniz' dedi. Ona dedim ki 'Temenni ederdim ki siz benim yerimde olun. Biz geçmişte bankaların nasıl iflas ettiğini biliyoruz. Hamdolsun bizim dönemimizde 17 yıldır bizim bankalarımız hiç kasaları boşaltmadı. Biz de kasayı boşaltamayız.'

İşin başından itibaren Ülker Grubu buraya ciddi destekler verdi. Daha sonra onlar da çekildi ve Ülker Grubu bizim verdiğimiz desteklerle ilgili bu noktadaki desteğimizi söyledi."

"MARMARA ÜNİVERSİTESİ BORÇLARI ÖDESİN AMA MÜTEVELLİ HEYETİNDEN AYRILMAYIZ DİYORLAR"

"Şunu çok açık net söyleyeyim buranın hamisi Marmara Üniversitesi'dir. Marmara Üniversitesi, Türkiye'nin en büyük üniversitelerinden biridir. 'Marmara Üniversitesi borçları ödesin' diyorlar. YÖK de diyor ki 'O zaman siz de mütevelliyi bırakın, Marmara Üniversitesi atama yapsın.' Diyorlar ki 'Yok mütevelliyi de bırakmayız.'

Kardeşlerim tezgah başka. Biz ne oradaki öğrencilerimizin ne akademisyenlerin düşmanıyız. Hiçbir vakıf üniversitesinde bunların yaptığı bir uygulama yok.

Tabi bizim burayı tahsis etmemiz bunlara ne denli önem verdiğimizin ifadesiydi. Eğer, şahsım, bu zata ya da öğrencilere muhalif olsaydım TEKEL'in önemli arazisini niçin tahsis edeyim. Bizim derdimiz bunlar kurulsun, çoğalsın ve geleceğe yürüyelim. Ve burası Marmara'ya nazır, Maltepe'de çok çok güzel bir yerd. Değeri itibariyle 2.5 milyar değerdinde ve bilabedel (bedelsiz) bunu üniversitesine tapu devri yapmak suretiyle veriyor.

El vicdan ya! Böyle bir şey yapılabilir mi? Bilabedel nasıl oluyor bu iş? Hani dürüsttünüz! Dürüstlük buysa bu ülke batmış, yanmış. Bir de altında diğer arkadaşların imzası var. Biri Özelleştirme Yüksek Kurulu başkanı, diğeri üyeler.

Allah bizleri aynı duruma düşürmesin

Tabi bunlar, bu propagandayı belli bir süre daha yapabilirler. Her geçen gün bu konuda iflasa gidiyorlar ve gidecekler. Biz de MKYK'da konuştuk adımlarımızı kararlı bir şekilde atacağız."

"KONUYU DANIŞTAYA GÖTÜREN MİMARLAR ODASI"

"Ayrıca bu işin Danıştay'a müracatını yapan da CHP'nin yanından ayrılmayan mimar ve mühendisler odasıdır. Şu anda bunları ziyaret edenler CHP'nin ileri gelenleri.

Hem davayı açıyorlar, bakıyorsunuz CHP'nin parti sözcüsü, genel başkan yardımcıları nezaket ziyaretinde bulunuyor. Kimin eli kimin cebinde belli değil ama gerçekleri bilelim ona göre bunu tabanımıza anlatalım."

Haber Ara