Dolar

32,3694

Euro

34,9494

Altın

2.325,68

Bist

9.089,47

Erdoğan'dan Öcalan'ın açıklamasına ilk yorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK elebaşı Abdullah Öacalan'ın HDP'ye yönelik çağrısına ilişkin açıklamada bulundu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-21 00:12:50

Erdoğan'dan Öcalan'ın açıklamasına ilk yorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öacalan'ın HDP'ye yönelik çağrısına ilişkin açıklamada bulundu.

Erdoğan, 23 Haziran seçimleri öncesinde düzenlenen ortak canlı yayında Öcalan'ın çağrısına ilişkin sorulan soruya dikkat çeken bir cevap verdi.

"Öcalan 'tarafsız kalın' çağrısında bulundu. İmralı'dan böyle bir açıklama yapılmasında iktidarın bir katkısı var mı?" sorusuna Erdoğan şöyle cevap verdi:

HDP PKK KANADINDA YAŞANAN BU SAVAŞ DEMİRTAŞ-ÖCALAN ARASINDA YAŞANAN BİR İKTİDAR SAVAŞINA KAYMA GÖSTERİYOR

Bizim derdimiz o değil. Oralardan bize ne gelir ne gelmez biz kestiriyoruz. Bir iktidar mücadelesi var. HDP PKK kanadında yaşanan bu savaş Demirtaş-Öcalan arasında yaşanan bir iktidar savaşına kayma gösteriyor. Bu süreç içerisinde Öcalan kendi iktidarını bunların hiçbirine kaçırmak istemiyor. Bununla ilgili çok sert açıklamaları var. Demirtaş'a hesap sormaya varana kadar. Onların kendisine ihanet ettiği inancında. Onlara yönelik kesin tavırları var. Bu süreç içerisinde de beni destekliyorsanız oraya buraya değil, kendi gücünüzü ortaya koymalısınız gibi bir havanın içerisinde.

BEN KÜRT KARDEŞLERİMİN İSTİSMARINA KARŞIYIM

Biz sadece MHP ile kurmuş olduğumuz Cumhur İttifakı ile bu süreci götürüyoruz. Bir siyasetçi olarak ister istemez bu açıklamalarla ilgimiz oluyor. Ben Kürt kardeşlerimin istismarına karşıyım. Orada bunlarla beraber iş tutanları biliyoruz. Görsel ve yazılı medyada hep yer alıyor. Diyarbakır Belediyesi'nin önünde günlerce haftalarca ağlayan anneler hep bana geldi. PKK'nın desteğindeki terörden gelen bu siyasi partilere oylarınızı vererek oylarınızı ziyan etmeyin. Onlar sadece çukur açtılar, hendek açtılar, binaları deldiler.

Haber Ara