Dolar

32,3780

Euro

35,0096

Altın

2.325,47

Bist

9.097,45

Erdoğan'dan ''Gezi'' kararlarına ilk tepki

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-19 12:09:16

Erdoğan'dan ''Gezi'' kararlarına ilk tepki

FETÖ'ye karşı tedbirleri 2010 yılı itibariyle almaya başladıklarını söyleyen Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Türkiye'de FETÖ'nün büyümesinde, serpilmesinde herkesin payı olabilir. Ama FETÖ'yü terör örgütü ilan edip ona savaş açan şahsım ve AK Parti'dir.

FETÖ'nün bu ülkede anlaşamadığı, görüşemediği tek lider vardır, merhum Necmettin Erbakan hocam.

Başbakanlığım boyunca YAŞ'larda önüme tek bir FETÖ'cünün dosyası gelmedi. Gelen dosyalar hep mütedeyyin insanlarla ilgiliydi.

Meydanı; demokrasinin kendilerine sunduğu zemini, yalanları ve iftiralarıyla milleti zehirlemek için kullananlara asla bırakmayacağız.

15 Temmuz gecesi FETÖ herkesin peşine düştü, bir tek Kılıçdaroğlu FETÖ'nün korumasına alındı. Sayın Kılıçdaroğlu biz tankların karşısındaydık, biz havalimanındaydık. Sen kahveni yudumladın. İnsan bu zatın evinin bir yerlerinde gizli 1 dolar olup olmadığından şüphe ediyor.

'KONTROL SİZDE AMA BAŞARAMADINIZ'

15 Temmuz gecesi bir tek kişi FETÖ'nün özel ilgisine, himayesine, korumasına mazhar olmuştur, o da Kemal Kılıçdaroğlu'dur. 'Kontrollü darbe...', doğru kontrol sizde ama başaramadınız.

Demokrasi, insan hakları, hukuk, adalet söylemlerini, FETÖ ile mücadeleyi sulandırmak, FETÖ tehdidini hafifletmek için kullananlar, bu millet için en az FETÖ zihniyeti kadar tehlikelidir.

FETÖ'nün şemasını hâlâ tam olarak çıkarmış olduğumuzu düşünmüyorum. Böylesine karmaşık bir yapı kendi kendine doğmadı.

'FETÖ'YLE MÜCADELEYİ DEĞERSİZ HALE GETİRMEYE ÇALIŞAN HERKES HÜKMÜN FETÖ'CÜDÜR'

Yargının FETÖ'nün tasallutundan kurtarılabilmesi için verilen mücadeleyi değersiz hale getirmeye ve hatta tam tersi göstermeye çalışan herkes hükmen FETÖ'cüdür.

FETÖ'nün, 40 yıllık birikimini riske atarak başlattığı 15 Temmuz darbe girişiminin sebebi bizim kararlılığımız değil midir? Tespit ettiğimiz her yerde ve her durumda örgütün tepesine bine bine muvazenelerini bozduk. 15 Temmuz olmasaydı FETÖ'nün tasfiyesini zaten hızlandırmış olacaktık.

'GEZİ OLAYLARI ALÇAK BİR SALDIRI, BUNLAR ALDATILMIŞ GENÇLERDİR'

Gezi olayları, tıpkı askeri darbeler, muhtıralar, terör örgütlerinin saldırıları, FETÖ'nün 17-25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişimleri gibi devleti, milleti hedef alan alçak bir saldırıdır. Bunlar aldatılmış gençlerdir. Bu ülkede milyonlarca fidan diken iktidara ağaç sökme yaftası yapıştıranlara ben sadece lanet okurum.

Gezi olaylarının Türkiye'ye doğrudan maliyeti 1.4 milyar dolar iken dolaylı maliyeti ise 100'lerce milyar doları bulmuştur.

OSMAN KAVALA'NIN TAHLİYESİ

Bazı ülkeleri ayaklandırmak suretiyle karıştıran tipler vardır (Soros) onun Türkiye ayağı içerideydi. Bir manevra ile onu beraat ettirmeye kalktılar.

​Ayrıntılar geliyor.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara