Dolar

32,5061

Euro

34,9547

Altın

2.430,78

Bist

9.804,08

Erbil'de Türk diplomatın öldürülmesi ile ilgili 1 kişi daha yakalandı

Başkent Erbil’de, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu'nda görevli diplomat Osman Köse'nin öldürülmesi ile ilgili hakkında yakalama kararı bulunan bir kişinin daha Habur Sınır Kapısı'ndan Şırnak'a geçmek isterken yakalandığı bildirildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-22 10:30:18

Erbil'de Türk diplomatın öldürülmesi ile ilgili 1 kişi daha yakalandı

Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu'nda görevli diplomat Osman Köse'nin hayatını kaybettiği silahlı saldırı olayı ile ilgisi olduğu ileri sürülen ve hakkında “örgüt üyeliği, devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma ve kasten adam öldürme” suçlarından yakalama kararı bulunan F.Ç'nin bugün Habur Kara Hudut Sınır Kapısı'ndan Şırnak'a geçmek isterken yakalandığı belirtildi.

F.Ç'nin işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı kaydildi.

Saldırının ardından MİT Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Ankara Emniyet Müdürlüğü'nce yürütülen çalışmalarda geçen yıl 29 Kasım ve 26 Aralık'ta da Şırnak'ta iki kişi yakalanıp tutuklanmıştı.

ERBİL'DEKİ SALDIRI

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkenti Erbil'de geçen yıl 17 Temmuz'da bir restoranda düzenlenen silahlı saldırıda Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu'nda görevli diplomat Osman Köse ile Beşdar Ramazan ve Nariman Osman adlı Kürdistan Bölgesi vatandaşları hayatını kaybetmişti.

20 Temmuz'da da saldırının faillerinden Mazlum Dağ ve Muhammet Bisksiz ve kendilerine yardım ve yataklık eden 3 kişi, Erbil Asayişi ile Kürdistan Anti Terör Birimi tarafından yakalandı.

Daha sonra ifadesi alınan Mazlum Dağ, saldırıyı itiraf ederek, bir kaç ay önce Fatih Botan adlı PKK'lı ile planı hazırladıklarını ve hedefin de Osman Köse olduğunu söyledi.

 

Haber Ara