Dolar

32,5986

Euro

34,8126

Altın

2.504,99

Bist

9.484,16

Enis Berberoğlu kimdir? Enis Berberoglu hakkında bilgiler

MIT TIR'ları davasında yargılanan ve suçlu bulunan CHP'li Enis Berberoğlu'nun 4 Haziran 2020 tarihinde 2 HDP'li isimle birlikte milletvekilliği düşürülmüştü. Enis Berberoğlu kimdir? Enis Berberoglu hakkında bilgiler

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-05 06:09:53

Enis Berberoğlu kimdir? Enis Berberoglu hakkında bilgiler

1956 İstanbul'da doğan Enis Berberoğlu'nun tam adı Kadri Enis Berberoğlu'dur.

Gazeteci; Boğaziçi Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdi. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Ekonometri Bölümünde yüksek lisans çalışması yaptı.

Çeşitli gazete ve televizyonlarda muhabirlik, haber koordinatörlüğü, köşe yazarlığı ve genel yayın yönetmenliği yaptı. Yayımlanmış 3 kitabı bulunmaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi İletişim ve Medya ile İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.

25 ve 26. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi.

Haklarındaki mahkumiyet kararı TBMM'de okunan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in milletvekillikleri düşürüldü. CHP'li Berberoğlu ise MİT TIR'ları görüntülerini Can Dündar'a ilettiği gerekçesiyle 5 yıl 10 ay hapis cezasını almış ve bu ceza Yargıtay tarafından onanmıştı. Milletvekilliği sona erinceye kadar Berberoğlu'nun cezasının infazının durdurulmasına ve salıverilmesine de karar verilmişti.

Kendisi gibi gazeteci olan Oya Berberoğlu ile evli ve bir kız çocuk babasıdır. 

Haber Ara