Dolar

32,3706

Euro

35,0234

Altın

2.325,30

Bist

9.079,97

Elinde balon taşıyan kadınlara terörist muamelesi yaptı

Londra’da ulaştırma şirketi “Transport for London” (TfL) için çalışan bir işçi Müslüman bir kadına alay ederek “bomba taşımadığı sürece seyahat edebileceğini” söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-01 11:13:02

Elinde balon taşıyan kadınlara terörist muamelesi yaptı

TİMETÜRK|ÇEVİRİ HABER

Ellerinde bir kutlama amacıyla balonlar bulunan kadın ve arkadaşları Londra'nın Stratford semtinden trene binerek yolculuk etmek istediler ancak raylı sitem adına çalışan bir işçinin “Balonları havaya patlatmadığınız sürece onlarla birlikte seyahat edebilirsiniz” sözleriyle şok oldular. İslamafobik bir saldırıya maruz kaldıklarını belirten üç şahıs da o gün gerçekleştirdikleri kutlamanın kendileri için zehir olduğunu ifade ettiler.

Nikap giyen kadına yapılan sözlü saldırının ise 15 Mart'ta Yeni Zelanda'da bir Neo-Nazi tarafından yapılan cami katliamlarından saatler sonra meydana geldiği belirtildi. İslamafobik saldırıda bulunan kadının ise siyahi olduğu ancak yaşından emin olunmadığı aktarıldı.

Tell MAMA adlı sivil toplum örgütünden yetkililer ise  konuyu TfL şirketine aktaracaklarını dile getirerek ayrımcı ve İslamafobik tavırların ortaya konacağını belirtti.

Nikab giyen kadınlara yönelik ayrımcı davranışların örnekleri otobüslere alınmamaya ve “güvenlik endişesi” nedeniyle okul günlerinde çocuklarıyla seyahat eden kadınlara nikaplarını açtırma isteğine kadar varıyor. Terör karşıtı politikalar Müslümanları daha çok etkiliyor.

Öte yandan İngiltere'ni eski Dışişleri Bakanı Boris Johnson tarafından Müslüman bir kadına yapılan yapılan “posta kutusu” benzetmesinin ardından İslamafobik söylemlerde artış olduğu aktarıldı.

Kaynak: tellmamauk

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara