Dolar

32,3154

Euro

35,1147

Altın

2.292,51

Bist

9.065,48

Elazığ depreminde paylaşımlarıyla tepki çeken isimler: Sevan Nişanyan ve Berna Laçin

Türkiye deprem gündemiyle sarsılırken depremin ilk provakasyonunu ise Berna Laçin ve ardından Sevan Nişanyan yaptı. Laçin, 31 vatandşaın hayatını kaybettiği bölgeye gelecek vergi muafiyetlerini eleştirirken, Sevan Nişanyan ise Elazığ halkına hakaret etti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-26 10:39:52

Elazığ depreminde paylaşımlarıyla tepki çeken isimler: Sevan Nişanyan ve Berna Laçin

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Elazığ, 24 Ocak'ta 6.8 şiddetindeki depremle sarsıldı. Son bilgilere göre 31 vatandaş hayatını kaybederken 1.607 kişi yaralandı. Başta AFAD, UMKE, KIZILAY olmak üzere sivil toplum kuruluşları ve arama kurtarma faaliyetlerine, koordinasyon çerçevesinde destek veren vatandaşlar; şu ana kadar 45 kişiyi enkaz altından kurtardılar.

Türkiye deprem gündemiyle sarsılırken depremin ilk provakasyonunu ise Berna Laçin ve ardından Sevan Nişanyan yaptı.

BERNA LAÇİN: HOOP GÜNCELLEME 6.5

Depremin henüz ilk dakikalarında Twitter'dan yaptığı paylaşımla tepki çeken Berna Laçin, "Hop güncelleme 6.5... Biliyorsunuz bir dereceden sonra o ilde vergi filan depremden dolayı muafiyet alıyor" ifadelerini kullandı.

45_34

2020-01-26_11h15_36

FAIRY SOSYAL MEDYA HESAPLARINDAN BERNA LAÇİN'İN FOTOĞRAFLARINI KALDIRDI


Laçin'in bu paylaşımı tepki üstüne tepki çekmeye devam ederken, oyuncunun reklam filmlerinde rol aldığı temizlik markası için boykot başlatıldı.

Boykot tweetlerinin ardından söz konusu temizlik markası, Berna Laçin'in fotoğraflarını Twitter arka fonundan kaldırdı.

1_322

2_305

Öte yandan marka, Elazığ depremi için bir mesaj paylaşarak; Laçin'e ve kendilerine yönelik boykot çağrılarına ilişkin açıklama yapmadı.

2020-01-26_10h59_02

BERNA LAÇİN DAHA ÖNCE DE MÜSLÜMANLARI HEDEF ALMIŞTI

Cinsel istismar suçlarına karşı başlatılan 'idam' kampanyasına karşı çıkan oyuncu Berna Laçin, Müslümanların kutsal toprağı Medine'yi de hedef almıştı. Laçin, hakkında açılan davadan beraat etmişti.

medine-topraklari-tecavuzde-rekor-kiriyor-diyen-11014536_8189_m


NİŞANYAN'DAN ELAZIĞ'A ve ELAZIĞLILARA BÜYÜK HAKARET

Depremin ikinci provokasyonunu ise dilbilimci Sevan Nişanyan yaptı. Nişanyan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Elazığ Türkiye'nin en bağnaz, en cahil, en paranoyak, cinsel saplantılı, tecavüz kültürü gelişkin kentidir" ifadelerini kullandı. Nişanyan, paylaşımında "Çocuklara yazık tabii, onlar suçsuz" dedi.

2020-01-26_11h06_17

NİŞANYAN TACİZİ SAVUNMUŞTU

Depremle ilgili paylaşımında "Cinsel saplantılı" ifadesini kullanan Nişanyan, danışanını taciz ettiği iddiasıyla yargılanan ve 5 yıl hüküm giyip yurtdışına kaçan psikoterapist Murat Paker'in savunmak için paylaştığı iletide, "Sekiz yıldır ‘terapi' adı verilen iç dökme seanslarına gidip mahreminizi paylaştığınız birinin, faraza, en kötü ihtimalle, size ‘yürümesi' yahut öpmeye kalkması, yahut çükünü çıkarıp göstermesinin vereceği net zarar nedir?" demişti.

EŞİNİN BAŞINDAN AŞAĞI DIŞKI DÖKTÜĞÜ İDDİASIYLA KARAKOLLUK OLMUŞTU

Nişanyan ayrıca, eşi Müjde Nişanyan'ın başından aşağı dışkı döktüğü iddiasıyla karakolluk olmuştu. Nişanyan, verdiği ifadede, eşinin başından aşağı dışkı dökmesini, "Bu tür aile içi kavgalar her ailede olur. Bunun dışarı yansımasına üzüldüm" sözleriyle savunmuştu.

Nişanyan, Şirince'de tarihi evleri resmi izin olmadan restore ettiği gerekçesiyle hapis cezası almış, cezasının infazının gerçekleştirildiği Sultanhisar Açık Cezaevi'nden firar ederek Yunanistan'a kaçmıştı.

 

 

Haber Ara