Dolar

32,3157

Euro

35,1159

Altın

2.292,25

Bist

9.058,68

Ekvator: Venezuela'ya dış müdahaleyi kabul etmiyoruz

Ekvator Başkan Yardımcısı Venezuela’nın Peru’da Nisan ayında gerçekleştirilecek olan Amerika Zirvesi’nde yer almasının zorunluluk olduğunu dile getirdi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-02-22 15:36:51

Ekvator: Venezuela'ya dış müdahaleyi kabul etmiyoruz

TIMETURK | ÇEVİRİ

EFE Haber Ajansı'na konuşan Ekvator Başkan Yardımcısı Maria Alejandra Vicuña, Venezuela'ya dışarıdan herhangi bir müdahale yapılmasını da reddetti. “Venezuela'nın sorunlarıyla ilgili farklı duruşları görmesi ve her şeyden öte tavsiye ve tahminler alması için burada olması önemlidir. Biz askeri müdahale şöyle dursun hiçbir zaman hiçbir şekilde müdahaleye asla taraftar olmayız” diye konuştu.

Washington'da bulunan Vicuña, Venezuela'nın bölgesel liderlerin buluştuğu toplantıda neden yer alması gerektiğini ise, “çünkü özellikle konuların tartışılması gereken mekan burası, bölgesel bütünleşmenin yeri burası kesinlikle medya değil" şeklinde sözlerini sürdürdü.

LİMA GRUP ÜLKELERİ VENEZUELA SEÇİMLERİNE MÜDAHALE ETMEK İSTİYOR

Peru ise bir hafta öncesinden Lima Grup adıyla anılan 12 ülke ve Amerika'nın da aldığı bir karrala, Nicolas Maduro'nun zirveye katılması için yaptığı daveti geri çekmişti.

EKVATOR: HİÇBİR ÜLKENİN İÇİŞLERİNE MÜDAHALE ETMEYİZ

Vicuña, böylesi bir kararın Ekvator tarafından Güney Amerika'nın anahtar ülkelerinden birinin içişlerine karışmak olarak görüldüğünü belirtti. “Müdahale durumu olduğu zaman bunda yer almayız, ülkelerin içişlerine müdahale edilmesini her zaman reddediyoruz, özellikle de askeir müdahaleleri. Farklı ülkelerin duruşlarına kesinlikle saygılıyız fakat uluslararası kanunlar ve müzakerenin çatışmaları çözmede en uygun yollar olduğunu vurguluyoruz” diye konuştu.

AMERİKA'DAN ASKERİ MÜDAHALE ÇAĞRISI VAR

Amerika Birleşik Devletleri'nin Başkan ve kongre üyeleri düzeyinde, askeri müdahaleyi dillendiren Florida Senatörü Marco Rubio'ya da atıfta bulunarak, askeri müdahale çağrılarını ayrı tuttu.

Vicuña, "Latin America diğer ülkelerin içişlerine müdahalede silahlı müdahale mekanizmaları kullanılınca zaten hayli kana bulandı” diye ekledi.

VENEZUELA HALKININ SEÇİM HAKKINI SAVUNANLAR AZINLIKTA

Küba, Uruguay ve Bolivya ise halihazırda Venezuela'nın zirveden dışlanmasına karşı çıkıyor.

Lima Grup ülkeleri ise Venezuela'da yapılacak seçimleri reddediyor. Ekvator'un ise Venezuelalıların kendi kaderlerini seçim yoluyla belirleme hakkına sahip olduğunu vurgulayarak bu görüşü paylaşmıyor.

 

Haber Ara