Dolar

32,3694

Euro

34,9494

Altın

2.325,68

Bist

9.089,47

Dünyaya kanseri anlatacak

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Kuzu’nun kolon ve rektum kanseri tedavisi üzerine hazırladığı DVD dünyaya açılıyor. 4,5 yılda hazırlanan eğitim DVD’si Avrupa’da cerrahlara ders materyali olarak dağıtılacak.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-01 11:00:18

Dünyaya kanseri anlatacak

Ankara Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ayhan Kuzu'nun, dünyada kanser nedeni ile meydana gelen ölümlerde ilk sıralarda yer alan kolon (kalın barsak) ve rektum (kalın barsağın son kısmı) kanseri tedavi yöntemi Türkiye'den dünyaya açılıyor. Yıllardır kolon ve rektum kanserinin tedavisi üzerine bilimsel çalışmalarını sürdüren, bu alanda sayısız ulusal ve uluslararası ödül alan Kuzu, hazırlanması 4,5 yıl süren bir eğitim DVD'si çıkardı.

GENÇLERDE GÖRÜLME ORANI GİDEREK ARTIYOR

Yenişafak'ta yer alan habere göre, Kalın barsak kanserinin kolon ve rektum kanseri diye ikiye ayrıldığını belirten kuzu, “Kalın barsak kanseri ile ilgili Türkiye'de her yıl 16 bin yeni vaka geliyor. Bazıları rastlantısal gelişiyor ve bunlar 50-60 yaştan sonra görülüyor. Fakat bazıları kalıtım yoluyla görülüyor. Onlar daha genç yaşlarda görülebiliyor. Maalesef gençlerde görülme oranı da giderek artıyor” dedi.

BİN 800 DOKTORA DAĞITILDI

İlk olarak kolon kanseri DVD'sini hazırladığını söyleyen Kuzu, “13 kişilik ekiple hazırladığımız bu eğitim materyali 4,5 yıl sürdü. Ülkemizde ücretsiz olarak tüm cerrahlara dağıtıldı. Avrupa'da da geçen yıl kongrede dünyanın birçok ülkesinden gelen bin 800 doktora dağıtıldı” dedi. 4-8 Aralık tarihinde İsviçre'de yapılacak olan ve tüm dünyadan yaklaşık bin 800 cerrahın katılacağı Avrupa Kolon Kongresine özel davetli olarak çağrılan Kuzu şöyle konuştu; “Bu yıl hazırladığımız DVD ise Rektum eğitimi ile ilgili. Bu DVD'yi Türkiye'de dağıttık. Şimdi Avrupa'ya dağıtacağız."

Haber Ara