Dolar

32,5245

Euro

34,7521

Altın

2.490,25

Bist

9.524,59

Dünyanın en iyi on ülkesi

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-26 08:15:18

Dünyanın en iyi on ülkesi

En son ankete göre dünyanın en iyi (vasıflı) ülkeleri şunlarmış: (1) İsviçre, (2) Kanada, (3) Almanya, (4) İngiltere, (5) Japonya, (6) İsveç, (7) Avustralya, (8) ABD, (9) Fransa, (10) Hollanda... Soru: Bu liste içinde Türkiye niçin yok? Bendeniz ülkemin dünya birincisi olmasını isterim. İkinciliğe bile rızam yoktur.

***

Japonya dünyanın en terbiyeli, edepli, görgülü, nazik insanlarına sahip ülkesiymiş. Orada küçük çocuklar okullarda ilk dört sene bilgi edinmiyor, öncelikle görgü ve terbiye öğreniyorlarmış. (Orada tabiî ahlaksızlık da var, suç da işleniyor ama yine de terbiye görgü ve nezakette dünya birincisiler.)

***

Medyada kedi ve köpeklerin ayaklarının kuyruklarının kesildiğine dair haberler okuyorum. Allah bunları yapan merhametsiz canavarların belasını versin!..

***

İslamın yaşandığı gerçekten Müslüman bir şehirde, içinde bir servet bulunan çantanızı bir yerde unutsanız, iki saat sonra gelseniz çantayı yerinde bulursunuz.

***

Hırsızlara, başkalarına ibret olacak ceza vermeyen bir sistem hırsızların ve soyguncuların maskarası olmaya mahkûmdur.

***

Sağlıklı yaşamanın on altın kuralı: (1) İhtiyacından fazla yeme, az ye, perhiz yap, (2) Beyaz ekmek yeme, kepekli makul miktarda doğal ekmek ye, (3) Az et tüket, (4) Yemek için yaşama, yaşamak için ye, (5) Çörek otu kullan, (6) Ölü su içme, canlı zinde su iç, (7) Temiz hava solu, (8) Hastalanırsan İslam tıbbı ile tedavi ol. İlaç ve tıb mafyasından uzak dur. (9) Kimyalı, aromalı, boyalı, korumalı besin ve içecekleri tüketme, (10) Gerçek balı az miktarda (çay kaşığı) ile ye. Sakın sahte bal tüketme. Gerçek bal bulmak çok zordur, bunu unutma.

***

İstanbulda yeni açılan Millet Bahçelerinde mangal yakmak yasak olmalıdır. Çay demlemek için tüp gaz kullanılabilir. Mangal dumanı, ızgara kokusu dolu mekânlar Millet Parkı olmaz, İllet Parkı olur.

***

Birine: Sana gurur ve kibir veren o lüks, israflı, pahalı otomobili sat, ihtiyacına göre bir araba al, artan paranın yarısıyla sana sevap kazandıracak bir hayır işi yap. Bu dediğim, senin için çok hayırlıdır.

***

Dini imanı para, menfaat, benlik, zenginlik, lüks, konfor, ikbal, ün, alkış olan o veledi gözüm görmesin.

***

Haftada bir, izin gününde namazı aksatan o adamın arkasında cemaat olmam.

***

Tabakat-ı fukahanın en alt yedinci “Ashab-ı fetva” tabakasında bulunmayan, geçerli icazeti olmayan, Ehl-i Sünnet itikadına sahip bulunmayan, Halifeden ve Şeyhülislamdan beratı olmayan o adamdan fetva isteyene şaşılır. Muhtiden, müftü olmaz.

***

Adamın birinin gözü ağrıyormuş. Baytara gitmiş, merhem almış, kullanmış, kör olmuş. Ehline müracaat etmeyenin işi böyledir.

***

O rengârenk gökkuşağı alaca bulaca kadınlar başlarını örtüyor ama onlarınki tesettür değildir. Çünkü erkeklerin kötü bakışlarını açık kadınlardan daha fazla çekiyor, göz zinasına sebep oluyor.

***

Şer'î gerçek tesettür Cennete götürür, Şeytanî tesettür Cehenneme.

***

İhlâs Cennete, riya Cehenneme götürür.

***

Âhir zaman alametlerinden: Bazı küfür ülkelerinde İslam ahlakı var, bazı Müslüman ülkelerde küfür ve cahiliye ahlakı hâkim.

***

Din işlerine, kurtuluşuna, ebedî saadetine; cep telefonuna verdiği değer kadar değer ve önem vermeyen gafiller...

***

Müslümanlar örs ile çekiç arasında... Bir yandan açık harbî kafirler saldırıyor; öte taraftan, dıştan Müslüman görünen münafıklar, sapıklar, bid'atçiler içten yıkıyor.

***

Muallim Mahir İz hocaya on yedi sene mülaki oldum, yanında bulundum, nice sohbetini dinledim. Bendeniz Ankarada okurken zahmet ve tenezzül buyurup mektuplar gönderdi. Bu on yedi sene zarfında, bir kere bile, hem babasının hem annesinin Seyyid olduğunu bir kere bile söylemedi. Ölümünden nice zaman sonra öğrendim. Gerçekten Seyyidmiş.

***

Bendeniz faziletsiz, değersiz, cümleden edna bir Müslüman olarak; icazetli din âlimleri, icazetli fakihler, icazetli şeyhler, salih Müslümanlar görmüşümdür.

***

Mânevî rütbe ve o derecesi benim zannımca yüksek olan o zat, dünya bakımından çok fakirdir. Misafir ağırlayacak mekânı, onlara ikramda bulunacak imkânı yoktur.

***

Bu fakir elbette akıllı, ârif, kâmil bir Müslüman değilimdir ama kendimi beğenecek kadar da cahil, ebleh ve beyinsiz değilimdir.

***

Müslümanlara yalan söylüyorlar, Müslümanları aldatıyorlar, emanetlerin hakkını vermiyorlar. Durumları çok kötüdür.

***

İt ile yatan pire ile kalkar.

***

Kâfir ağlar ahval-i perişanımıza.

***

Sultan Kanunî Süleyman Han'ın saltanatının yerinde yeller esiyor. Başmimar Sinan'ın saltanatı berdevam.

***

GEZİ sivil darbe teşebbüsünü ilk fırsatta tekrarlayacaklardır. Gaflet edilmeye, uyanık oluna.

***

Liselere dikkat. Su uyur, anarşist uyumaz.

***

GEZİ hadiseleri birkaç ağacın kesilmesini önlemek için yapılmış. Siz bu yalana inanacak kadar ahmak mısınız?

***

Liselere politika, üniversitelere terör ve anarşi sokulmamalıdır.

***

Milletvekili olma yaşının 18'e düşürülmesi çok yanlış oldu.

***

Her gün en az üç kere tekrarlanmalıdır. Beş vakit namazı yitiren, şehvetlerine uyan Müslüman bir toplum ayakta duramaz.

***

Kur'ana, Sünnete uygun Şer'î tesettür iffete, namusa hizmet eder; şeytanî tesettür aksine bu iki değere zarar verir.

***

Cibali ile Fatih arasındaki bir camiin Kur'an kursundan çıkan 9-10 yaşlarında bir çocuk arkadaşına, “Ulan be!” dedi. Çok üzüldüm ve yadırgadım. Kur'an kursu öğrencileri çok edebli, terbiyeli, görgülü, nazik olmalıdır.

***

Kibar, medenî, görgülü Müslüman hanımefendiler, zaruret yoksa sokaklarda meydanlarda toplu taşıma vasıtalarında telefonla konuşmazlar... Sokaklarda caddelerde meydanlarda yiyip içmezler... Herkesin arasında gülmezler, hele hiç kahkaha atmazlar.

***

Türkiye'yi kadınlaştırmak, bir Amazonlar Cumhuriyeti yapmak istiyorlar. Bunu becerebilirlerse ülkemizi içinden ve temelinden yıkmış olacaklardır.

Haber Ara