Dolar

32,3363

Euro

35,1952

Altın

2.246,41

Bist

8.718,11

'Dünyanın en akıllı ulusları' listesinde, Türkiye kaçıncı sırada?

İngiltere merkezli Vouchercloud sitesi, 'dünyanın en akıllı ulusları' sıralamasını yayınladı. İlk 5 ülke ise Japonya, İsviçre, Çin, ABD ve Hollanda yer alırken; Türkiye ilk 25’de yer alamadı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-18 16:40:01

'Dünyanın en akıllı ulusları' listesinde, Türkiye kaçıncı sırada?

İngiltere merkezli Vouchercloud sitesi, "dünyanın en akıllı ulusları" sıralamasını yayınladı. Türkiye ilk 25'de yer alamadı.

Nobel ödülü sayısı, IQ ortalaması ve okuldaki başarılar kriterlerine göre hazırlanan listede ilk 5 ülke ise Japonya, İsviçre, Çin, ABD ve Hollanda yer alırken  6. sırada ise Rusya bulunuyor.

İngiltere merkezli Vouchercloud sitesi, "dünyanın en akıllı ulusları" sıralamasını yayımladı.

Nobel ödülü sayısı, IQ ortalaması ve okuldaki başarılar kriterlerine göre hazırlanan listede Rusya altıncı oldu. İlk beş ülke ise Japonya, İsviçre, Çin, ABD ve Hollanda şeklinde sıralanıyor.

Rusya Nobel ödülü sayısında dünya 8'ncisi olurken IQ ortalamasında 32'nci, okul test başarıları sıralamasında ise 6'ncı sırada yer aldı. IQ ve okul test başarıları kategorilerinin birincisi Singapur. 

Dünya üzerinde en çok Nobel ödülüne sahip ülke ise ABD. ABD vatandaşlarının kazandığı 368 Nobel'e karşı Rusyalıların kazandığı ödül sayısı 23.

Araştırmaya göre, Rusya'da okul öğrencilerinin yüzde 38,46'sı testlerde "ileri derece" not almış. Bu alanda dünya birincisi olan Singapur'da bu oran yüzde 71,37.

Haberde aktarılana göre, Türkiye hiçbir kategoride ilk 25 ülke arasında yer almıyor.

Haber Ara