Dolar

32,4898

Euro

34,7405

Altın

2.490,11

Bist

9.504,70

Dünya Sağlık Örgütü: Açlık Afrika'da yeniden yükselişte

Dünyada birçok insan yıl boynca yemek bulabiliyor ancak birçok bölgede yaşayan milyonlarca insan için aynı şey söylenemez. BM tarafından Dünya Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) çatısı altında her 16 Ekim “Dünya Gıda Günü” olarak değerlendiriliyor. İsminin tam tersine bu gün gıdanın paylaşımını değil yiyeceği hiç bulamayanlar ve çok az bulabilenler için küresel duyarlılık oluşturma günü.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-17 14:15:10

Dünya Sağlık Örgütü: Açlık Afrika'da yeniden yükselişte

Timetürk Çeviri

İtalya Roma'da FAO Genel Merkezi'nde her 16 Ekim'de küresel kutlama oluyor, dünyada ülkeler de yerel ve milli anlamda bu güne anmalarla katılıyor.

AÇLIK YÜKSELİŞTE: AFRİKA İÇİN KÖTÜ HABERLER

Dünya Sağlık Örgütü WHO,Roma'daki Dünya Gıda  günü etkinliğinde Afrika'da uzun süreli bir gerileyişin ardından açlığın tekrar yükselişte olduğunu ilan etti.  WHO'dan yapılan açıklamada, “Beş yaşın altındaki 14 milyon heba oldu, yetersiz beslenme nedeniyle 59 milyon yeterince gelişemedi. Gıda güvenliği olmazsa olmaz! Afrika bölgesi doğuştan gelen hastalıklarda en ağır yükü taşıyor: 91 milyon doğuştan gelen hastalıklar yüzünden zayıf düştü 137 bin ise bu nedenle hayatını kaybetti. Herkes güvenli gıdaya ulaşma hakkına sahiptir” dedi.

DÜNYA GIDA GÜNÜ KÜRESEL BİR SEREMONİ

FAO'nun Beslenme İyi Niyet Elçisi Lesoto Kralı ve İspanya Letizya Karaliçesi ve diğer önemli katılımcılar Roma merkezli kutlamalar katılarak “sıfır açlık” hedefini başarmak için biraraya geldiler. FAO 1945 yılından bu yana faaliuet gösteriyor her yıl 130 ülkede organizasyonlar yapılıyor.

Kaynak: africanews.com

 

Haber Ara