Dolar

32,5214

Euro

34,7874

Altın

2.421,22

Bist

9.715,45

Domuz ve Uygarlık

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-08 10:48:15

Domuz ve Uygarlık

Sözde Müslüman vatandaşın biri internete resmini koymuş, bu masanın üzerindeki kemikler bir domuza aitti diye yazmış. Aklınca domuz yemeyi ilericilik, laiklik ve çağdaşlık sanıyor ve iftihar ediyor. Domuz yemekle uygar olunacağını sanan bu kafalar yok mu?..

**

İstanbul havaalanında, uçağı rötar yapan renkli bir yolcu, şirket memurlarından birine ağza alınmayacak hakaretler yapmış. Böyle bir şeyi Japonlar yapmaz.

**

Esenyurt'ta, başka bir semtte yollar çatlamış, binalar tahliye edilmiş. Bu yolları yapan müteahhitler kim ise, onlardan hesap sorulacak mı, mahkemeye verilecek mi?

**

Yurdun her yerinde defineciler kaçak kazılarla topraklarımızı köstebek yuvasına çevirdiler. Define arayacağımıza bu topraklarda buğday, patates, soğan, hububat, bakliyat, meyve, sebze yetiştirsek daha iyi olmaz mı?

**

O fettan karının geceliği büyük bir servetmiş. Bendeniz böyle dedikodulara inanmam. Varsa belgesini ortaya koysunlar, şahidini konuştursunlar.

**

23 Nisan 1920'de Hilafeti, Halifeyi, Padişahlığı, Padişahı kurtarmak için kurulan Büyük Millet Meclisi'nin açılış yıldönümü coşkuyla kutlanmış, çocuklar oyunlar oynamış...

**

Ah Sabiha Sultan, keşke o Paşaya varmış olsaydın da Paşa Damad-ı Şehriyarî olsa idi...

**

O meşhur Paşanın, sarıklı cüppeli ulemanın tam ortasında, kendisi de sarıklı ve beyaz maşlahlı bir fotoğrafı var.

**

Osmanlı devleti parçalanmamış ve batmamış olsaydı, İsrail kurulamayacaktı.

**

Atasözü: Kızını dövmeyen dizini döver.

**

Bizim gibi üç tarafı deniz olan bir ülkenin Norveç'ten balık ithal etmesini siz doğru buluyor musunuz?

**

Biz kendimizi İslam'a uyduracağımıza, İslam'ı kendimize uydurduk ve çok zarar ettik, belamızı bulduk.

**

Ramazan pidesinin fiyatı belli olmuş. Asıl çetin mesele, bu pidelerin susamlı mı, çörek otlu mu olacağıdır.

**

Camideki cemaati heyecanlandıran, titreten, kimisini ağlatan, birine gömleğini yırttıran, birini baygın düşüren, derin gaflet uykusundan uyaran, gözyaşı döktüren bir hatip bilen varsa, lütfen adres versin de oraya gideyim.

**

1980 Ramazan'ında Fatih'teki Mesih Ali Paşa Camii'nde Kazım efendinin imamlık yaptığı bir teravih namazı kılmıştım, o namazı unutamıyorum. Her selamdan sonra, içimi bir üzüntü kaplıyor, ah namaz bitecek diyordum.

**

O mahut ve malum İslamcıların baş işi, İslamî hizmet ve faaliyetleri mıncıklamaktır.

**

1200'lü yıllarda Katolikler, Notre-Dame kilisesi önündeki meydanda Yahudilerin Talmud'unu yakmışlar. Sekiz yüz küsur yıl sonra büyük hahamlar, katedralin yanmasını buna bağlıyor.

**

Rusya'yı, Rusları çökertecek ve yıkacak üç şey: Biri alkolizm, diğeri ailenin yıkılması nüfusun çoğalmaması, üçüncüsü dinden uzaklaşmaları. Bana inanmayan Başrahip Dmitri Smirnov'un bu konudaki konuşmalarını internetten bulup dinlesin.

**

İskoçya İngiltere'den ayrılacak, Birleşik Krallık küçülecek.

**

Doksan üç yaşına giren Kraliçe tahtı ve tacı niçin oğlu Prens Charles'a bırakmıyor. Bunun sırrını sebebini bilen var mı?

**

İspanya Müslüman olacak. Tarih veremiyorum.

**

Fransa: Satılan kiliselerin bir kısmının bar, pavyon, meyhane, batakhane yapıldığı sabık Hıristiyan ülke... Notre-Dame yandı, hâlâ akıllanmıyorlar.

**

Sri Lanka başbakanı, terör saldırılarıyla ilgili istihbarat dosyası bana ulaştırılmadı, haberim yoktu mealinde beyanat verdi. Birçok devlette, çok önemli, çok hayatî dosyaların başkanların, başbakanların önüne konmadığına dair yaygın bir rivayet var.

**

Sri Lanka katliamında büyük bir istihbarat zaafı olduğu anlaşılıyor. Bizde de, 15 Temmuz darbesinden önce böyle bir zaaf yaşanmıştı.

**

Osmanlı Devleti'nin 1914'te Almanya safında büyük savaşa katılması, imparatorluğun tasfiyesine, tarihe karışmasına sebep oldu. Bu hadisede ölümcül bir TARİH MANTIĞI hatası yapıldı. Bizim yakın tarihimiz böyle korkunç mantık ve strateji hataları ile doludur.

**

LOZAN: İslam ve Müslümanlar için felaket ve matem, Dönmeler için zafer.

**

Kemal rejimi Hanımefendi, Beyefendi, Şeyh Efendi, Hazret kelimelerini yasaklamıştı ama şimdi bunlar serbestçe kullanılıyor. Bindiğim uçakta yolculara hitaben Hanımefendiler, Beyefendiler, sevgili çocuklar denmişti. Bir devrim daha caduc (Metin olarak yürürlükte ama uygulanmıyor, geçersiz olmuş) oldu.

**

Özeleştiri yapmayan fertler (bireyler) ve toplumlar bozukluklarını, hatalarını düzeltemez, kendilerini ıslah edemez.

**

İstanbul'da toplanan uluslararası alternatif tıp kongresinde bir İngiliz doktoru, antibiyotikler yüzünden dünyada milyarlarca insanın bağırsaklarının bozulduğunu iddia etmiş.

**

Ameliyatsız tedavi edilebilecek bir hastayı ameliyat etmek tıbbî açıdan hem MANTIKSIZLIK, hem AHLAKSIZLIKTIR.

**

Doktorlar, yazdıkları ilaçların prospektüslerini (tarifelerini) mutlaka iyice ve dikkatle okumalıdır.

**

Doktorlar, ilaçların çoğunu, prospektüslerini dikkatle okusalar hastalarına asla yazmazlar; hastalar okusalar ve anlasalar kesinlikle kullanmazlar.

**

Tıbbın iki temel taşı vardır: Birincisi TIP MANTIĞI, ikincisi TIP ETİĞİDİR. Bu ikisi gidince tıp canavarlaşır.

**

Koskoca bir ülkemiz var ama kendimize yetecek tarım yapmıyoruz. Buğdayımızın, bakliyatımızın bir kısmını, patates ve soğanı bile ithal ediyoruz. Söyleyin bana: Geleceğimiz parlak mıdır, karanlık mıdır? Üçüncü dünya savaşı çıkarsa karnımızı nasıl doyuracağız?

**

Bir Müslüman ülkede para ana değer, put haline getirilirse o ülke fitne fesat günah içinde kalır ve sonunda yıkılır.

**

Müslümanlara: Ebedî saadetinizi kurtarmak istiyorsanız dünya şehvetlerinizi frenleyiniz.

Haber Ara