Dolar

32,3209

Euro

35,0742

Altın

2.308,36

Bist

9.079,97

Diyarbakır annelerinin 'evlat nöbeti' 50. gününde

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin, partinin il binası önünde 3 Eylül'de başlattığı oturma eylemi 50. gününde - Diyarbakır anneleri, HDP'lilerin tehdit ve hakaretlerine rağmen yağmur altında da olsa evlat nöbetine devam ediyor- Anne Mevlüde Üçdağ:- 'Yağmur, kar, taş da yağsa buradan ayrılmayacağım. Son kişi dahi kalsam, evladımı almadan buradan gitmey

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-22 14:49:16

Diyarbakır annelerinin 'evlat nöbeti' 50. gününde
Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önünde 3 Eylül'de başlattıkları oturma eylemi, 50. gününe girdi.

Diyarbakır'da anne Hacire Akar, dağa kaçırılan oğlu Mehmet Akar için 22 Ağustos'ta, sorumlu tuttuğu HDP'nin il binası binası önünde oturma eylemi başlattı.

Oğlunu teröre kurban vermemek için başlattığı oturma eylemi sonuç veren anne Akar, kararlı mücadelesiyle 24 Ağustos'ta oğluna kavuştu. Hacire annenin oğlu için gösterdiği mücadele, benzer acıyı yaşayan, yüreği evladına duyduğu özlemle yanan diğer annelere de örnek oldu.

Akar'ın mücadelesini örnek alan Fevziye Çetinkaya, Remziye Akkoyun ve Ayşegül Biçer'in 3 Eylül'de başlattığı oturma eylemine katılan ailelerin sayısı her geçen gün arttı. Partinin il binası önünde gün boyu bekleyişlerini sürdüren annelerin oturma eylemine destek ziyaretleri, Türkiye'nin her ilinden sürüyor.

Başta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk olmak üzere, şehit aileleri, siyasetçiler, sanatçılar, gazeteciler, yazarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, toplumun her kesiminden vatandaşlar aileleri ziyaret ederek, acılarını paylaştı, desteklerini bildirdi.

HDP'lilerin tehdit ve hakaretlerine rağmen evlatlarına kavuşma özlemiyle eylemlerinden vazgeçmeyen aileler, yağmur altında da olsa evlat nöbetine devam ediyor.

- "On yıl da olsa gitmem"

Oturma eylemine 6 Eylül'de katılan annelerden Mevlüde Üçdağ, 1 Haziran 2015'ten bu yana haber alamadığı oğlu Ramazan Üçdağ için eyleme dahil olduğunu belirterek, sadece evladını istediğini söyledi.

HDP'lilerin kendilerine hakaret ettiğini ifade eden Üçdağ, "Evladım onların elinde. Evladımı almadan gitmem. 1 yıl da 10 yıl da olsa gitmem. Yağmur, kar, taş da yağsa buradan ayrılmayacağım. Son kişi dahi kalsam, evladımı almadan buradan gitmeyeceğim. Oğlum zararsızdı, namazındaydı, siyasetle ilgisi yoktu." diye konuştu.

Üçdağ, oğlunun elinin kalem tuttuğunu, onu ailesine ve devletine hayırlı bir evlat olarak yetiştirdiğini dile getirerek, "Niçin onların evlatları Avrupa'da, niçin benim evladım dağda? Bu Kürt-Türk meselesi değil. Kuran tutan eller hayatta bir kişiyi öldürebilir mi? Hangi yürek buna dayanır?" dedi.

4 çocuğunu evde bırakarak eyleme katıldığını anlatan Üçdağ, 2015'ten bu yana bu zulmü ve acıyı yaşadığını aktardı.

Üçdağ, şöyle konuştu:

"Evladım için buradayım. Mal mülk için gelmiyoruz. Koltuk peşinde değilim. Evladımı onlardan alana kadar gitmeyeceğim. En azından evladım gelmese bile diğer gençlerin gitmesini engelleyeceğiz. Onlar bari kurtulsun."

- "Oğlum, sesimi duyuyorsan gel, devlete, adalete teslim ol"

İstanbul'dan 4 yıl önce dağa kaçırılan oğlu Mehmet için Diyarbakır'a gelen anne İmmihan Nilifırka da, HDP il binası önünde bir aydır oturma eylemi yaptığını söyledi.

Oğluna kavuşuncaya kadar eylemi sürdüreceğini anlatan Nilifırka, "Oğlum, sesimi duyuyorsan gel, devlete, adalete teslim ol. Oğlum seni bekliyoruz, seni çok seviyoruz." ifadelerini kullandı.

Nilifırka, oğlunu çok özlediğini dile getirerek, ailece perişan olduklarını kaydetti.

"HDP evlatlarımızı kaçırdı, evlatlarımızı bize versinler. Oturmaya devam edecek, evlatlarımızı bekleyeceğiz." diyen Nilifırka, eylemlerini sürdürmede kararlı olduklarını sözlerine ekledi.

Haber Ara