Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Diyanet

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-07-21 07:22:15

Diyanet

Diyanet elbette bağımsız ve özerk bir kuruluş değil ama yine de yapabileceği çok büyük hizmetler var. Büsbütün eli kolu bağlı değil. Elinde büyük imkânlar, fırsatlar var. Bunlardan yararlanarak, var gücüyle planlı ve programlı şekilde iman, İslam, Kur'an, sünnet, şeriat, ümmet hizmetleri yapması gerekir. Böyle yapmazsa büyük vebal altında kalır. Müslüman toplum hızla sekülerleşiyor, dünyevîleşiyor. Dünyevîleşmek dinsizliğe ve küfre köprüdür. Buna karşı Diyanet ne yapıyor? Önce şeriat elden gitti, şimdi din elden gidiyor. Müslümanlar ümmet birliğini yitirdi, birbirinden kopuk bin parçaya ayrıldı. Müslüman memleketi ama İslam ahlakı gitmiş. Gayr-i müslim Yeni Zelanda bizden daha Müslüman.

**

Zekâsı güdük birine: Şeyhler uçmaz. Gerçek şeyh, iki ayağı sımsıkı yere basan olgun Müslüman demektir. Âdemoğullarının seyyidi ve en şereflisi ahir zaman Peygamberi Hz. Muhammed aleyhissalatü vesselam bir kere miraca çıktı. Onun ayağının tozu olamayacak birtakım adamlar gökten yere inmiyor. Fesubhanallah!

**

Tarikat mensubu kimse iyi Müslüman, iyi insandır. Böyle olmayan kimse tarikatlı değil, tarikatçıdır.

**

Müslüman o kimsedir ki, insanlar onun elinden ve dilinden selamettedir. (Hâdis meali)

**

Gerçek Risale-i Nur talebesi muhabbet fedaisidir. Onun kalbinde kine, nefrete yer yoktur. O kesinlikle gıybet etmez. Müslümanlara düşmanlık eden, gıybet eden kimse Nurcu değildir.

**

Din sömürücüsü haşarat, harbî kafirlerden daha fazla zarar verir.

**

İslam paylaşma, infak dinidir. Allah'ın sana verdiği nimetleri, imkânları, serveti ihtiyacı olan kardeşlerinle paylaşıyor musun?

**

İki köpeği çuvala koyup ormana atmışlar. Köpeklerden biri açlıktan, susuzluktan ölmüş. Diğeri ölmek üzere iken kurtarılmış. Bunu yapanın cehenneme atılmasından korkulur.

**

Hâdis meali: Bir kadın bir kediyi hapsetti. Kedi yiyecek içecek bulamadı, öldü. Allah o kadını cehenneme koydu.

**

Gafillerin ve cahillerin vebali âlimler üzerinedir. Âlimler onları uyarmak, aydınlatmak, bilgilendirmek, irşat etmekle yükümlüdür. Bunu yapmazlarsa ilme hıyanet etmiş olurlar.

**

Biz gerçek Müslüman olsaydık Türkiye böyle olmazdı.

**

Deliler bir adama deli demezse o adam akıllı değildir.

**

Kutsal dinî konuları magazinleştiren, mıncıklayan alçaklar. (Onlara yüksek diyecek değilim ya.)

**

Genç Müslüman'a: 2019 yılının yarısına geldik. Bu altı ay zarfında hangi faydalı, aydınlatıcı kültür kitapları okudun? Ayda dört kitaptan 25 kitap okumuş olman gerekirdi.

**

Her türlü statüden, gösterişten, çalımdan uzak duralım.

**

Cuma hutbelerinin sonunda okunan ayette, “Allah size öğüt veriyor, tutasınız diye” mealinde bir bölüm var. Evet, Allah bize Kur'an'da öğüt veriyor. Resulullah bize öğüt veriyor. On dört asırdır gelip geçmiş bütün büyükler bize öğüt vermişler. Peki, biz bunlara kulak veriyor muyuz? Maalesef…

**

Dünya hızla üçüncü büyük savaşa yol alıyor ama sofu, dindar, uyanık geçinen Müslümanlar bu gidişten hiç rahatsız ve tedirgin değiller. Keyiflerine bakıyorlar. Gafletin böylesi…

**

Ben zekâtımı verdikten sonra her türlü israfı masrafı, alışveriş çılgınlığını yaparım, lüks bir hayat tarzı sürebilirim diyenler yok mu, işte onlar büyük yanılgı içindedir. Kanaat sadece fakirler için değildir. Zenginler de mütevazı ve kanaatli olmalıdır.

Haber Ara