Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Diyanet’in Çok Gizli Raporunda Acaba Neler Yazıyor?

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-25 07:26:22

Diyanet’in Çok Gizli Raporunda Acaba Neler Yazıyor?

Diyanet'in DİNÎ-SOSYAL TEŞEKKÜLLER GELENEKSEL DİNÎ-KÜLTÜREL OLUŞUMLAR ve YENİ DİNÎ YÖNELİŞLER başlıklı 225 sayfalık gizli raporunda acaba neler yazıyor? (Bu raporun tamamının ilgili ve sorumlu zevat tarafından dikkatle okunacağını hiç sanmıyorum.)

**

1980 askerî darbesinden sonra, o zamanki Başkan Tayyar Altıkulaç yine böyle çok gizli bir rapor hazırlamış, bu rapor Çankaya'da cunta generallerine okunmuştu. Bendeniz o raporu gördüm, Süleymancılığın ve Nurculuğun zararlı olduğunu, kapatılmaları gerektiğini açıkça yazıyordu.

**

Gerçek Mevlevîlik yüce bir tarikattır. Pîri Mevlana Celalüddin Rûmî kaddesallahüsırrehüssami hazretleridir. Gerçek Mevlevîler dindar Müslüman'dır. Hazret-i Mevlana beş vakit namaz kılan, oruç tutan, onların yanında nafile ibadetler eden, Şeriata sımsıkı bağlı keramet sahibi veli bir zattı. Bu girizgâhtan sonra derim ki: Para mukabilinde turistik ve folklorik sema yapılamaz. Yapılanların gerçek Mevlevîlikle alakası yoktur. Hazret-i Pîr Efendimizin ruhaniyetinin böyle ticarî gösterilerden memnun ve razı olmayacağı âşikârdır.

**

Parayı malı çok seven kimseler zahirde din hocası, tarikat mensubu gibi görünseler de, gerçekte değildirler.

**

Lüks Müslüman lokantasında zengin iftar mönüsü 200 liraymış. İsveç İKEA firması Ramazan'da iftar yemeği veriyormuş, ücreti 18 liraymış. Yorum yok! (Mönü: Çorba, seçmeli ana yemek, salata, pide, hurma, zeytin ve su.) İsveç firması yemeklerin helal olduğunu da kayd ediyormuş.

**

Bendeniz Türk'üm, Müslüman Türkleri çok severim.

İslam'a ve Müslümanlara saldıran Şamanistleri sevmem.

**

Bütün Nurculuk fraksiyonlarının bir federasyon çatısı altında birleşmelerini temenni ederim. CHP'nin iktidara geçip de onu kapatması tehlikesi yoksa...

**

Müslümanlar kurtuluş, necat, felah, izzet, yükselme yoluna nasıl girer?

  1. Başlarına ehliyetli, liyakatli, râşid, kâmil bir İmam seçecekler ve ona biat edecekler.
  2. Tek bir Ümmet çatısı altında, hiyerarşisi içinde yer alacaklar.
  3. İslamî hizmet ve faaliyetleri ehliyetli ve liyakatli kimselere verecekler.
  4. Beş vakit namazı (farzlarını cemaatle) dosdoğru kılacaklar.
  5. Bedevîlik statüsünden medenî Müslüman statüsüne geçecekler.
  6. (Başı çekenler) Hem İslam kültürüne hem genel kültüre sahip olacak.
  7. Şeriat ve fıkıh dairesi içinde kalacaklar, hiç dışına çıkmayacaklar.
  8. Şeriata uygun gerçek Tarikat kanadına sahip olacaklar (zülcenaheyn olacaklar.)
  9. Dünyaya değil, dünya vazifelerini dosdoğru yapar oldukları halde ahirete dönük olacaklar.
  10. Resulullahın (Salât ve selam olsun ona) Sünnetine sımsıkı yapışacaklar. (Kur'an'a ve Sünnete arkasını dönen fertler ve toplumlar helak olur.)
  11. Akl-ı selim, ilim, irfan, firaset, fetanet, kiyaset sahibi olacaklar.
  12. İşleri hizmetleri ehliyetli ve mu'temen kimselerle istişare edecekler.
  13. Dini ve mukaddesatı asla ayağa düşürmeyecekler.
  14. Lüksten, israftan, gösterişten, gurur ve kibirden uzak duracaklar.

**

Türkiye derin seçim kuyusuna düştü, çıkamıyor. Aylardan beri seçime endekslendik, kilitlendik. Sinirden, gerginlikten nicelerinin dengesi bozuldu. Sanki başka yapacak işimiz yokmuş gibi hep seçimi konuşuyoruz. Bir netice alınsa, bitse de kurtulsak diyemiyorum. Çünkü dünyanın fitnesi fesadı bitmez. Biri biter öbürü başlar.

**

Meşhur bir komedyen sahnede fenalaşmış... Bütün medya bundan bahs ediyor. Bunların başka konuları yok mu?

**

MEB'de öğretmen açığı varmış. Şu anda bir milyon 300 bin öğretmeni bulunan MEB'in öğretmene değil, vasıflı öğretmene ihtiyacı vardır.

**

Tarihî eser kaçakçılığı ve ticareti aldı yürüdü. Yakalananlar acaba yüzde kaçtır?

**

Uyuşturucu kaçakçılığı korkunç boyutlara ulaşmış...

**

Defineciler her yeri köstebek gibi kazıyor.

**

İnternette bir video seyr ettim. Bir Japon hanımı Müslüman olmuş, çarşafa girmiş, İslam'ı anlatan kitapları okuyormuş. Şöyle diyor: Müslümanlar, bildikleri halde, niçin Kitaplarına aykırı kötü işleri yapıyorlar? Cevabı: Japonlar kadar akl-ı selime sahip olmadıkları için.

**

O çılgın başkanın yapacağı en büyük iş ne olacaktır?.. Bu gidişle üçüncü dünya savaşını çıkartmak olacaktır. Böylece dünya tarihine adı, silinmez şekilde yazılacaktır.

**

Duyduğuma göre Kültür Bakanlığımız bir Tevrat Tefsiri yayınlamış. Yanına bir de Talmud Tefsiri eklemeleri sizce uygun olur mu?

**

Batı Avrupa'da Hıristiyanlığın durumu çok kötü. Cemaati kalmadığı için satılan bazı kilise binaları bar pavyon yapılıyormuş.

**

Bol arpa yiyen eşekler çok anırırmış.

**

Çocukluğumda okuma yazma bilmeyenlerin sayısı çok yüksekti. Onların bir kısmının şifahî de olsa akl-ı selimi vardı. Şimdi herkes okur yazar ama akl-selim kayıplara karıştı.

**

Musalli Müslümanlar oruç tutuyor, musalla Müslümanlar tutmuyor.

**

Zekât almaya Şer'an ve fıkhen hakkı olmayanların zekât toplamaları, Cehennem ateşi toplamak gibidir.

**

Be adam madem zekât veriyorsun; Kur'an'a, Sünnete, Şeriata, fıkha uygun şekilde hak eden gerçek kimselere dosdoğru versene.

**

Hiçbir şeye yanmam, üç yüz kelimelik bir kültür yazısını doğru dürüst okuyup anlamaktan âciz o câhil kişinin herkese akıl vermesine yanarım.

*

Minareyi çalan kılıfını önceden hazırlamıştır.

**

Kemalist ideoloji sayesinde ilimlerde, fenlerde kaç Nobel kazanmıştık, bendeniz sayısını unuttum, bir bilen varsa lütfen bir zahmet bildirirse makbule geçecektir?

**

Bir üniversite mezunu, mektubunda geleceğim yerine gelicem yazıyor. Ona diploma veren lise ne yaman liseymiş...

**

1995'te Büyük Çamlıca tepesindeki sosyal tesis binalarını dekore etmiştim. Büyük salona, küçük salona, kadınlar mescidine, erkekler mescidine el dokuması, kök boyalı güzel halılar serdirtmiştim. Bunların hiçbiri yerinde durmuyor. Bu halılar uçan halı mıydı?

**

İslam'a göre hırsızlık hem büyük suç, hem de büyük günahtır. Cezası (yakalanır ve ispat edilirse) elinin kesilmesidir. Resulullah Efendimiz, “Kendi kızım Fatıma hırsızlık yapsa elini kestiririm” buyurmuşlardır. Hırsız derken aç kaldığı için bir ekmek çalan zavallıyı kasd etmiyorum. Öncelikle büyük hırsızları, büyük götürücüleri düşünüyorum.

**

O Müslüman değildir, asıl gerçek kimliği Yahudiliktir. İsminin yanına Yahudi yazın ve internette arayın.

*

Kendini sofu, dindar gösteren bir zata: Ya göründüğün gibi ol yahut olduğun gibi görün.

**

Bunca kötülük, azgınlık, aykırılık, fitne fesat, nifak şikak, isyan tuğyan içinde; huzurlu olmak, yan gelip keyfine bakmak normal midir, anormal midir?

**

Uçakla iki saatte gidilen o şehirde Müslümanların haline çok ağlayan ârif bir zat varmış. Sağlığım düzelince inşaallah oraya gideceğim, o zatın elini ayağını öpüp hemen geri döneceğim.

**

Düzeltme: Merhum Kadir Mısıroğlu beyin cenaze namazını Üsküdar müftüsü Ali Çakmak hoca kıldırmış. Hoparlörle İstanbul müftüsü kıldıracak anonsu yapılmıştı, bendeniz arkalardaydım...

Haber Ara