Dolar

32,5246

Euro

34,9220

Altın

2.434,05

Bist

9.716,77

Dışişleri Bakanlığından Patriot ve S-400 açıklaması

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, 'ABD’nin tehdit diline başvurduğunu görüyoruz. ABD’nin dayatmalarla sonuca ulaşamayacağını anlaması gerekiyor' ifadelerini kullandı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-26 11:31:18

Dışişleri Bakanlığından Patriot ve S-400 açıklaması

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy açıklamalar yaptı. Aksoy'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

* ABD'den YPG konusunda Türkiye'nin güvenliği için somut adım bekliyoruz.

* ABD'nin tehdit diline başvurduğunu görüyoruz. ABD'nin dayatmalarla sonuca ulaşamayacağını anlaması gerekiyor. Güvenli bölgeden beklentimiz net. Türkiye'nin kontrolünde olmalı, YPG olmamalı ve 20 mil yani 32 km olmalı.

* İdlib'de Rusya İle sükunetin sağlanması konusunda hem fikiriz.

* Ermeni sözcüsünün kullandığı kelimeler devlet üslubu olmadığını gösteriyor. Ermenistan arşivleri açık değil sadece Ermeni iddialarını destekleyen kısmı açık.

* Macron'un 24 Nisan'ı anma günü ilan etmesini unutmayacağız. Fransız Cumhurbaşkanı'nın kullandığı ağır ifadelerin karşılığı olacak.

* Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 28-29 Nisan'da Bağdat-Erbil ve Basra'yı ziyaret edecek. Çavuşoğlu, Irak Cumhurbaşkanı, başbakanı ve dışileri bakanının yanı sıra IKBY Başbakanı, başbakan yardımcısı ve güvenlik konseyi başkanıyla da görüşecek.

​* ABD'den PYD, YPG ve FETÖ başta olmak üzere ülkemizin güvenliğini ilgilendiren konularda somut adımlar atmasını bekliyoruz.

* ABD yönetiminin yeniden tehdit diline başvurduğunu görüyoruz ancak bunun işlemediğini biz daha önce gördük. ABD'nin dayatmalarla sonuca ulaşamayacağını anlaması gerekiyor.

'PATRIOT İÇİN GÖRÜŞME SÜRÜYOR'

​* Patriot almayacağız diye bir söylemimiz yok. ABD geç de olsa teklif sunmaya başladı ilgili başkanlık görüşmeye devam ediyor. S-400 ile bunu bir arada düşünmüyoruz.

Haber Ara