Dolar

32,4905

Euro

34,8145

Altın

2.473,03

Bist

9.530,47

Dış basında 'Türkiye'de Sarı Yelekliler sokağa indi' yalanı

Merkezi Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri'nde bulunan MBC'ye bağlı faaliyet gösteren Al Arabiya, sitesinde Diyarbakır'da KESK'in yaptığı gösteride 'Türkiye'de Sarı Yelekliler sokağa indi' başlığını kullandı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-12-17 13:46:18

Dış basında 'Türkiye'de Sarı Yelekliler sokağa indi' yalanı

Al Arabiya, KESK'in Diyarbakır'da düzenlenlediği bölgesel mitingini "Sarı Yelekliler' Türkiye'de sokağa indi" başlığıyla duyurdu.

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Diyarbakır Şubeler Platformu Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda bölgesel miting düzenledi. Mitinge aralarında HDP, CHP, EMEP, ESP temsilcileri katıldı. Vatandaşların KESK'in eylemine pek rağbet etmediği dikkat çekti. Diyarbakır'dan gelen fotoğraflarda alandaki boşluklar dikkat çekti.

ALGI OPERASYONU

Fransa'da yaklaşık bir ay önce akaryakıt zamlarını bahane ederek başlayan ve Fransa'nın savaş alanına dönmesine kapı aralayan “Sarı Yelekliler” eyleminin Türkiye'ye sıçramasını isteyen Türkiye düşmanı bazı basın organları harekete geçti.

"SARI YELEKLİLER SOKAĞA İNDİ" YALANI

BAE'ye bağlı Al Arabiya'nın İngilizce yayın yapan internet sitesi KESK'in Diyarbakır'da düzenlediği bölgesel eylemi "Sarı Yelekliler Türkiye'de Sokağa İndi" başlığıyla verdi.
BAE'NİN DERDİ SURİYE Mİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fırat'ın doğusunda YPG'li teröristlere operasyon sinyali vermesi Arap dünyası tarafından da yakından takip ediliyor. Bilindiği gibi o bölgede Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) de faaliyetleri var. Suudilerin terör örgütü YPG'ye para yardımı yaptığı belirtiliyordu. Dolayısıyla Türkiye'nin bölgeye operasyonu bölgede çıkar arayışında olan Suudiler ve BAE'yi de endişelendiriyor.

Geçtiğimiz günlerde BAE'ye birçok basın organında Türkiye'nin yapacağı operasyonu eleştiren ve hedef saptıran yayınlar yapılmıştı.

Haber Ara