Dolar

32,5697

Euro

34,9273

Altın

2.427,49

Bist

9.722,09

Deutsche Bank’tan, İstanbul’la ilgili ön yargılı bir rapor daha!

Türkiye hakkında, ‘kriz tellallığı’ yapan ve son zamanlarda adı ‘kara para aklama operasyonuna’ karışan, mali kriz içindeki Almanya'nın en büyük bankası Deutsche Bank; son yayınlandığı dünyanın önde gelen 56 şehrindeki “yaşam standartı” raporunda, İstanbul ve Moskova’yı listenin en alt sıralarında gösterdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-21 10:26:05

Deutsche Bank’tan, İstanbul’la ilgili ön yargılı bir rapor daha!

buyuk_63

Türkiye hakkında ‘battı batacak' diye rapor yayınlayarak karalama kampanyası yürüten, son zamanlarda adı ‘kara para aklama operasyonuna' karışan ve mali krizle karşı karşıya bulunan Almanya'nın bir numaralı bankacılık devi Deutsche Bank, son yayınladığı dünyanın önde gelen 56 şehrini kapsayan “yaşam standartı” raporunda, İstanbul ve Moskova'yı listenin en alt sıralarında gösterdi.

İSTANBUL'UN HAVASINI KİRLİ GÖSTERDİ

Rapor'da eski yoğunlukta olmayan İstanbul'daki hava kirliliği oranını yüksek seviyede, yüzde 44 oranında göstermesi, Deutsche Bank'ın raporunu sorgulanmasına yol açtı.

Deutsche Bank, dünyanın önde gelen 56 şehrini “yaşam standartı” açısından tartıya çıkardı. İstanbul ve Moskova yine listenin sonlarında yer bulabildi. İki şehir de son bir yılda iki basamak yükselirken, İstanbul 38'inci, Moskova 42'inci sırada gösterildi.

MOSKOVA EN KÖTÜ NOTU İKLİMDE
İSTANBUL İSE TOPLU TAŞIMADA ALDI

En yüksek notu iki şehir de yaşam maliyetinin düşüklüğünde aldı. En kötü notu Moskova iklimde, İstanbul ise toplu taşımada harcanan zaman kategorisinde elde etti.
Son yıllarda büyük gelişme gösteren ve başka ülkelerden Türkiye'ye tedavi için gelenleri görmezlikten gelen Alman sağlık hizmetlerinde Deutsche Bank, raporunda sağlık hizmetlerini yüzde 32 oranında başırısız göstermesi de dikkati çekti.

İSTANBUL'UN GÜVENLİĞİNİ DE YETERSİZ BULDU

Amerika'da her gün işlenen seri ve toplu cinayetleri görmezden gelen Deutsche Bank, İstanbul'un güvenliğini de yetersiz buldu.

Listede İstanbul ve Moskova'nın incelenen kategorilerde 56 şehir arasında dünyadaki sıralamaları şöyle:

İSTANBUL

Satın alma gücü - 49
Güvenlik - 34
Sağlık hizmetleri- 32
Yaşam maliyeti - 7
Konut fiyatlarının gelire oranı - 25
Toplu taşımada harcanan zaman - 50
Hava kirliliği - 44
İklim- 12

MOSKOVA

Satın alma gücü - 40
Güvenlik - 24
Sağlık hizmetleri- 48
Yaşam maliyeti - 17
Konut fiyatlarının gelire oranı - 41
Toplu taşımada harcanan zaman - 49
Hava kirliliği - 34
İklim- 54

YAŞAM STANDARTINDA İLK SIRADA
ZÜRİH KENTİ GELİYOR

Listede ilk sırada Zürih (İsviçre), ikinci sırada Wellington (Yeni Zelanda), üçüncü sırada Kopenhag (Danimarka) yer aldı. Daha sonra Edinburgh (İngiltere) ve Viyana (Avusturya) geliyor.

Listenin en sonunda Lagos (Nijerya) bulunuyor. Onun üstünde Pekin (Çin) ve Manila (Filipinler) var.

Haber Ara