Dolar

32,3760

Euro

34,9688

Altın

2.325,67

Bist

9.066,10

Depremin ardından kritik uyarı: Evlere girmeyin

Manisa Valiliği, kentte peş peşe meydana gelen depremlerin ardından vatandaşların ikinci bir açıklama yapılana kadar evlerine girmemesi konusunda uyarıda bulundu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-22 23:19:43

Depremin ardından kritik uyarı: Evlere girmeyin

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün verilerine göre Manisa'nın Akhisar ilçesinde 5.4 şiddetinde deprem meydana geldi. Manisa Valisi Ahmet Deniz, depremde ölü ve yaralı bulunmadığını, metruk haldeki 5-6 binanın hasar gördüğünü söyledi. Manisa Valiliği, ikinci bir açıklama yapılana kadar vatandaşların evlerine girmemeleri uyarısında bulundu.

Depremin merkez üssünün Akhisar'ın Musalar beldesi olduğu belirtilirken, deprem Akhisar ve Manisa'da paniğe neden oldu.

İSTANBUL'DA DA HİSSEDİLDİ

Bu arada deprem İzmir, Manisa, Aydın, Kütahya ve İstanbul'da da hissedildi.

"ÇEVRE İLLERDEN DE HİSSEDİLMESİ NORMAL"

İstanbul Üniversitesi Oğuz Gündoğdu, bu büyüklükte bir depremin çevre illerden de hissedilmesinin normal olduğunu söyledi. Depremin büyüklüğünün büyük ölçüde hasar meydana getirmesinin mümkün olmadığını kaydeden Gündoğdu, kendilerine ulaşmış bir bilginin olmadığını ifade etti.

"ARTÇI SARSINTILAR OLABİLİR"

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz, depremin 25 kilometre uzunluktaki bir fay hattında meydana geldiğini söyleyerek Marmara fay hattını etkilemesinin mümkün olmadığını kaydetti. İlgili fay hattının normal bir fay hattı olduğunu ifade eden Tüysüz, 5.4 şiddetindeki deprem sonrası artçı sarsıntıların olabileceği uyarısında bulundu.

"CAN KAYBI YOK"

Manisa Valisi Ahmet Deniz, NTV canlı yayınında depreme ilişkin soruları cevapladı. Ekiplerin bölgeye intikal ettiğini ve ayrıntılı açıklama yapılacağını belirten Deniz, depremde ölü ve yaralı olmadığını söyledi. Deniz, Akhisar'da 5-6 metruk evin hasar gördüğünü kaydetti.

KIZILAY VE AFAD EKİPLERİ BÖLGEYE GİDİYOR

Bazı metruk binaların çöktüğü haberleri üzerine Kızılay ve AFAD ekipleri Akhisar'a hareket etti.

Haber Ara