Dolar

32,4507

Euro

34,4814

Altın

2.475,49

Bist

9.619,22

Deniz yosunundan Alzheimer ilacı üretildi

Çin’de Alzheimer hastalığının tedavisinde kullanılabilecek deniz yosunu esaslı bir ilacın sürümüne onay verildiği bildirildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-07 22:03:30

Deniz yosunundan Alzheimer ilacı üretildi

Çin'de, Alzheimer hastalığının tedavisinde kullanılabilecek bir ilacın sürümüne onay verildi. Çin İlaç Güvenliği Dairesi'nin açıklamasına göre, Alzheimerlı hastalarda dört haftada iyileşme sağlayan Oligomannate adı verilen deniz yosunu esaslı ilaç, hafif ile orta ileri Alzheimer vakalarında kullanılabilecek.

Çin Bilim Akademisi'ne bağlı Shanghai Materia Medica Enstitüsü'nden Geng Meiyu başkanlığındaki bir ekip, Alzhemier vakalarında kullanılacak Oligomannate adı verilen deniz yosunu esaslı ilaç üretti. Ekip, ilacı üretirken düzenli olarak deniz yosunu tüketen insanlar arasında çok az sayıda Alzheimer hastası bulunmasından esinlendiklerini söyledi.

BİLİMSEL DERGİDE YAYIMLANDI

Geng'in ekibi, Cell Research adlı bilimsel yayında çıkan bir makalede, Alzheimer'a yol açan beyindeki sinir dejenerasyonuna ve yangıya neden olan bazı bakterilerin deniz yosununun içerdiği bir şekerli madde tarafından nasıl imha edildiğini betimledi. Söz konusu mekanizma, yeni ilacı piyasaya sürecek olan Shanghai'de yerleşik eczacılık şirketi Green Valley'in gerçekleştirdiği bir klinik deney sırasında da kanıtlandı.

Yapılan örneklemeye dayalı deney 818 hasta üzerinde uygulandı. Green Valley'in açıklamasına göre, Oligomannate'nin istatistik olarak Alzheimerlı hastaların dört haftalık bir sürede zihinsel fonksiyonlarında bir iyileşme meydana getirdiği saptandı.

Şirket, Oligomannate'in Çin'de “çok yakında” satışa sunulacağını ve şu anda 2020'de ABD'de ve Avrupa'da üçüncü aşamalı klinik araştırmalar başlatmayı planladığı için yurtdışında pazarlamak için onay almak istediğini açıkladı.

Haber Ara