Dolar

32,5299

Euro

34,7588

Altın

2.487,62

Bist

9.524,59

Demokratlardan Beyaz Saray'a ''azil'' tepkisi

ABD Temsilciler Meclisi'nin Demokrat Başkanı Nancy Pelosi, Beyaz Saray'ı, 'gerçekleri gizlemeye çalışan yasadışı bir girişimde bulunmakla' suçladı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-09 09:21:58

Demokratlardan Beyaz Saray'a ''azil'' tepkisi

ABD Başkanı Trump'a yönelik azil soruşturması gündemdeki yerini korurken, Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi'nin hedefinde bu kez Beyaz Saray yer aldı.

Pelosi, Temsilciler Meclisi'ne soruşturma sürecinin partizan, gayrı meşru ve yasalara aykırı olarak değerlendiren bir mektup gönderen Beyaz Saray'ı 'gerçekleri gizlemeye çalışan yasadışı bir girişimde bulunmakla' suçladı.

Pelosi, yaptığı açıklamada "Bu mektup açıkça yanlıştır ve Trump yönetiminin, 2020 seçimlerine müdahale etmek için yabancı güçleri baskı altına alma konusundaki çılgınca çabalarını gizlemeye yönelik bir başka yasadışı girişimdir" ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray avukatı Pat Cipollone, Demokratların başlattığı azil soruşturmasıyla işbirliği yapmayacağını açıklamış, soruşturmanın 'temel adaleti ihlal ettiğini ve anayasaya aykırı bir süreç gerektirdiğini' savunmuştu.

Cipollone, mektubunda Demokratları 2016 başkanlık seçimlerinin sonuçlarını tersine çevirmeye ve Amerikan halkını, özgürce seçtiği bir başkandan mahrum bırakmaya çalışmakla suçlamıştı.

Haber Ara