Dolar

32,3354

Euro

35,1404

Altın

2.240,80

Bist

8.725,04

Demokratlar: John Bolton'un Marina Butina ile ilişkisi ne?

İki üst düzey yetkili, geçtiğimiz günlerde Rus ajanı olduğu iddiasıyla Beyaz Saray'da tutuklanan Marina Butina'nın, Amerika Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ile geçmişteki bağlantısının araştırmasını istedi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-08-21 08:04:14

Demokratlar: John Bolton'un Marina Butina ile ilişkisi ne?

İki Amerikalı yasama üyesi, geçtiğimiz günlerde Beyaz Saray'da Rus ajanı olduğu için tutuklanan Marina Butina ile Amerika Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'un geçmişteki bağlantıları hakkında bilgi sağlamasını istedi.

Temsilciler Meclisi üyesi iki üst düzey Demokrat milletvekili Beyaz Saray'a, Moskova için çalışmakla suçlanan kayıtdışı yabancı ajan Marina Butina ile John Bolton'un bağlantılarını ortaya konması için elindeki belgeleri vermesi için baskı yapmaya başladı. 

BOLTON SON YEDİ YILDA HANGİ YABANCILARLA İLETİŞİM KURDU?

Demokrat temsilciler Elijah Cummings ve Stephen Lynch, Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü John Kelly'den son yedi yıldır Bolton'la ilgili güvenlik soruşturması uygulamalarına ve Bolton'un iletişim kurduğu yabancı şahıslara dair bilgi vermesini istedi.

BUTİNA'NIN ORGANİZASYONUNA KATILMIŞTI

Bolton'un Butina ile bağlantısı hakkında endişeler, Butina tarafından 2013 yılında gerçekleştirilen bir silah kullanma hakları organizasyonunda yer almasından sonra arttı.

Geçtiğimiz ay ise Butina, Kremlin adına çalışmakla suçlanarak tutuklandı. Rus uyruklu olan silah hakları eylemcisinin NRA Milli Tüfek Kurumu gibi Cumhuriyetçi partiye yakın bazı güçlü gruplar ile bağlantılarının olduğu iddia ediliyor.

TRUMP'A BASKILAR ARTIYOR

Demokratların öne çıkardığı bu talep, Rusya'nın halihazırda reddettiği ve Trump yönetiminin 2016 seçimleriyle ilgili Moskova'yla işbirliği yaptığı konusundaki baskılara bir yenisini daha ekledi.

Trump'ın bazı çalışma arkadaşları suçunu kabul ederken bazıları da sözde Rusya soruşturması kapsamında tutuklandı. Başkan ise soruşturmanın bir “tuzak”, “cadı avı” ve “sahtecilik” olduğuna inanıyor.

Rusya ise seçimlere müdahale ettiği bilgisini reddederken, Amerikan Başkanı ile ilgili zarar verici bilgiye sahip olmadıklarını da aktarıyor.

Haber Ara