Dolar

32,3851

Euro

35,1732

Altın

2.325,14

Bist

9.079,97

Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde çocuk aşı merkezi için büyük adımlar

Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Orta Afrika'daki en büyük depolama merkezi olan Kinshasa'nın yakında açılacağını duyurdu. Böylece çocukların bağışıklık sistemini arttırmak için acil durum planını devreye alabilecek.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-12 11:50:42

Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde çocuk aşı merkezi için büyük adımlar

Timetürk Çeviri

Bildiride, Kinkole merkezinin,özellikle ülkenin en uzak ve ulaşılması zor olan sağlık bölgelerinde de aşıların yapılması için zinciri güçlendireceği açıklandı.

Dünya Sağlık Örgütü Bakanlığı, rutin bağışıklamanın geri kazanımı için acil durum planıkapsamında gelecek 18 ay boyunca, hayat kurtaran aşıları 220.000 çocuğa daha ulaştıracak.

Bebek ölüm oranı hala yüksek 

1999 yılındaDemokratik Kongo Cumhuriyeti'nde doğan çocukların sadece % 25'i difteri, tetanoz ve boğmacaya karşı temel aşıları almıştı. Açıklamada, Gavi ve Dünya Sağlık Örgütü 'nün yaklaşık 20 yıllık desteğinden sonra% 81'e ulaşıldığı belirtildi.

Bu ilerlemelere rağmen, Demokratik Kongo Cumhuriyetihala dünyadaki en yüksek çocuk ölüm oranlarından birine sahip ve 1,8 milyon çocuk her yıl tam bir aşılamaalamıyor. Sonuç olarak, ülke son yıllarda, kızamık, çocuk felci ve sarı humma gibi aşı ile önlenebilecek salgın hastalıklar yaşamıştır.

Bu plan, ilk etapta sekiz hassas vilayeti (Ituri, Kasai, Yukarı Katanga, Mongala, Kwilu, Tanganyika, Kinshasa, Tshuapa ve Yukarı Lomami) kapsayacak.

Kaynak: Africanews.fr

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara