Dolar

32,5446

Euro

34,9065

Altın

2.426,46

Bist

9.684,49

Davutoğlu: Erdoğan istişare sürecini başlatsaydı, kötü gidişi el birliği ile engellerdik

Yeniçağ gazetesinden Orhan Uğuroğlu’na konuşan eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu, 'Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan istişare sürecini başlatsaydı, el birliği ile kötü gidişi engellerdik' dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-20 13:57:25

Davutoğlu: Erdoğan istişare sürecini başlatsaydı, kötü gidişi el birliği ile engellerdik

Kurucusu olduğu AK Parti'den istifa eden eski Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Manisa'da düzenlenen programla kuracağı partisinin geçtiğimiz gün yol haritasını açıkladı. Yeniçağ gazetesinden Orhan Uğuroğlu'na konuşan Davutoğlu, "Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan istişare yoluna tercih etseydi, kötü gidişi engelleyebilirdik" dedi.

“Yeni Parti ile yola çıkarken hedefiniz seçimde yüzde 50+1 alarak iktidar olmak mı?” Sorusuna Davutoğlu, “Ben parti kurmayı çok mu istedim? Hayır, sadece AK Parti'de teşkilatlarla vatandaşların yaşadığı şikâyetleri raporlarla sundum. Aksaklıkları düzeltelim istedim. Yanlışlıkları anlattım defalarca dinlemediler önlem almadılar. 100 AKP'liye sorsanız "partinin yenilenmeye ihtiyacı var" diyordu. Biz de Türkiye'yi dolaşırken gördük ki gerçekten büyük çoğunluk partide yenilikten yanadır. AK Parti'ye zarar verme niyetim asla yoktu. İstişare süreci başlatsaydı Sayın Erdoğan, el birliği ile kötü gidişi engellerdik. Karşılığında yaşadıklarımı gördünüz. Başbakanlarını Genel Başkanlarını ihraç etmek istediler. Yüreğim yandı yara açıldı ihraç talebi metnini alınca istifa kararı aldım” yanıtını verdi.

Davutoğlu, ittifakların siyaseten soğuk savaş dönemine neden olduğunu belirterek, kendi hedefinin siyasette ‘sıcak bahar havası' oluşturmak olduğunu kaydetti.

Kendisi için AK Parti defterinin kapandığını vurgulayan Davutoğlu, “Artık onların eksikliklerini değil, kendi doğrularımızı halka anlatacağız” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, Türkiye'de dörtten fazla siyasi eğilim olduğunu, tümünü kucaklamak için çalıştıklarını aktardı.

Davutoğlu şöyle devam etti: “Türkiye'de her kesim ile farklı siyasi görüşlere sahip toplumun her kesimi ile bizimle konuşma yüreği olanlarla buluşuyoruz. Hattı siyaset değil sathı siyaset vardır. Bu satıh Türkiye'dir. Tüm vatandaşları kucaklayacak siyaset gereklidir. Türk'ü de Kürt'ü de; yani toplumun her katmanını kucaklayan parti olacağız.”

Davutoğlu, “Parti kurmak için paranız var mı?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Siyasi parti para ile kurulmaz, gönül ve fikir birliği ile kurulur. Cumhuriyet Halk Fırkası kurulurken parası mı vardı? Demokrat Parti'yi kurarken paraları mı vardı? Muhsin Yazıcıoğlu'nun da parası yoktu. AK Parti'nin, Özal'ın partisi ANAP kurulurken paraları var mıydı? Cem Boyner hareketi ile Cem Uzan'ın Genç Partisi paraları vardı da ne oldu?”

Haber Ara