Dolar

32,3746

Euro

34,9953

Altın

2.324,31

Bist

9.079,97

Danimarka'da sosyal demokratlar zor durumda

Danimarka’nın muhalefet lideri Sosyal Demokrat Parti Başkanı Mette Frederiksen, Facebook üzerinden Somali kökenli bir genç kız ile girdiği tartışmada sarf ettiği sözler nedeniyle ırkçılık yapmakla suçlandı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-03-19 21:04:36

Danimarka'da sosyal demokratlar zor durumda

TIMETURK | ÇEVİRİ

Danimarka'nın muhalefet lideri Sosyal Demokrat Parti Başkanı Mette Frederiksen, Facebook üzerinden Somali kökenli bir genç kız ile girdiği tartışmada sarf ettiği sözler sebebiyle kitlelerden tepki toplayarak ırkçılık yapmakla suçlandı.

Facebook üzerinden Somali kökenli bir gençk kızla girdiği göç ve iş gücü üzerine tartışmada, muhalefet liderinin 'Somalili-Danimarkalı bir Facebook yorumcusunun tartışmaya daha az zaman harcaması ve ilk başta Danimarka'da yaşayabildiği için müteşekkir olması gerektiğini' söyledi.

HASSAN: SİZİN YÜZÜNÜZDEN SOSYAL DEMOKRATLAR OYUMU KAYBETTİ

Somali kökenli ve sosyal hizmet çalışanı Hanna Mohammed Hassan, Sosyal Demokratların kendisinin oyunu Frederiksen nedeniyle kaybettiğini ifade etti.

Hassan, “Oyumu bir daha asla benim bugün sığınmacı olmamı imkansız kılan politikaları olan bir partiye vermeyeceğim.” dedi. Frederiksen'in kamu işçilerinin greve gitmesine devlet tarafından engel olunmasını desteklediğini iddia etti.

Frederiksen ise "Bu sözler Danimarka'nın hoşgeldiniz diyerek karşıladığı bir kadın için ağır sözler” diye konuştu. "Elbette herkesin çalışabilmesi, dili öğrenebilmesi ve Danimarka'nın bir parçası olabilmesi için Danimarka'ya ne kadar insanın geleceğine dair bir sınır var.” şeklinde sözlerine açıklık getirdi.

DANİMARKA PARTİLERİNDEN ELEŞTİRİLER GELDİ

Frederiksen'in açıklamaları ise Daniş partilerinden eleştirilere maruz kaldı.

İktidardaki Liberal Parti Vatandaşlık Sözcüsü Jan Jørgensen bir tweet atarak Frederiksen'in açıklamalarını “hor görücü” olarak niteledi ve Sosyal Demokratların özür dilemesini istedi. Herkesin etnik kökenine bakılmaksızın politik tartışmalara katılabileceğini ifade etti.

Sol kanat Kırmızı Yeşil Birliği Politik Sözcüsü Pernille Skipper ise daha da ileri gidrek Frederiksen'in Danimarka kökenli olmayanları politik tartışmalardan dışlamayı önermekle suçladı. "Görüyorum ki Sosyal Demokratlar siz şayet politikacı iseniz veya farklı etnik kökenden geliyorsanız grev üzerine bir fikrinizin olamayacağını düşünüyor. Sadece siz onlarla aynı fikirde olduğunuz sürece, budur” diye tweet attı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara