Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

CNN'e göre Kaşıkçı’nın son sözleri: 'Nefes alamıyorum' oldu

Washington AFP’nin haberine göre, İstanbul'da 2 Ekim tarihinde katledilen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nınson sözleri, 'nefes alamıyorum,' CNN, iddia ettiği sözleri bir ses kaydına dayandırdığını açıkladı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-12-10 12:47:35

CNN'e göre Kaşıkçı’nın son sözleri: 'Nefes alamıyorum' oldu

Timetürk Çeviri

CNN'nin kimliğini belirtmediği bu kaynak, Amerikan kanalına, İstanbul'daki Suudi Konsolosluğunda gerçekleştirilen cinayet esnasında, Suudi gazetecinin öldürülmesinin planlandığını ve operasyonun ilerleyişini tamamlamak için cinayet sırasında birkaç telefon görüşmesi yapıldığını açıkladı. CNN'e göre, Türk yetkililer bu telefon görüşmelerinin Riyad'daki üst düzey Suudi yetkililerle yapıldı.

Suudi elitinin bir üyesi olan Cemal Kaşıkçı, ABD'ye yerleştikten sonra Washington Post'ta, Prens Muhammed bin Salman'a yönelik eleştirisel fikirlerini yazıyordu.

Kaşıkçı, Suudi konsolosluğuna girdikten kısa bir süre sonra 2 Ekim'de öldürülmüştü.

CNN'e göre, ses kaydının kopyasındaKaşıkçı'nınkatillerine karşı mücadelesi ve bedeni testere ile parçalanırken kaydedilen sesler mevcut.

Orijinal kaydın Türk istihbarat servisleri tarafından saklandığını, CNN'nin kaynağının bu kaydın tercüme edilmiş bir versiyonunukendilerine aktardığınıbelirttiler.

Bu arada Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adel el Jubeirpazar günü yaptığı açıklamada, Riyad'ın Kaşıkçı'nın suikastına karıştığından şüphelenilen kişileri Türkiye adaletine iade etmeyi reddettiğini duyurdu.

Türkiye çarşamba günü, cinayet soruşturmasının bir parçası olarak Prens Muhammed bin Salman'ıniki akrabasının tutuklanmasını istedi.Riyad'daki bir basın toplantısında konuşan Jubeir, "Vatandaşlarımızı iade etmiyoruz" dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu davada şüphelilerin iade edilmesi için Suudi Arabistan'a defalarca çağrıda bulundu.Türkiye'ye göre, Kaşıkçı'yı öldürmek için İstanbul'a on beş kişilik bir Suudi bir ekipgönderildi.

Kaynak: Newsyahoo, AFP

Haber Ara