Dolar

32,5299

Euro

34,8978

Altın

2.439,37

Bist

9.716,77

Çin'den İran'a: İlişkilerimizi sürdüreceğiz

Çin resmi haber ajansı Xinhua tarafından yayınlanan bir habere göre Çin İran’la işbirliğini ve ilişkilerini sürdürmeye devam edeceğini açıkladı. Çin Devlet Konseyi üyesi Wang Yi, ise haberi doğruladı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-08-20 08:08:35

Çin'den İran'a: İlişkilerimizi sürdüreceğiz

Xinhua'nın haberinde, Çinli diplomatın İran Dişişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ile yaptığı telefon konuşmasında Tahran'ın 2015 yılı Ortak Geniş Aksiyon Planı (JCPOA) çerçevesinde Batılı yaptırımların kaldırılması karşısında nükleer çalışmalarını sonlandırmasının uluslararası toplumun “ortak menfaati”yle uyuştuğunu dile getirdi.

ÇİN: HADDİ AŞAN ULUSLARARASI YARGILAMAYA KARŞIYIZ

Wang Yi'nin “Biz açıkça yanlış eylemler olan tek taraflı yaptırımlara ve uluslararası ilişkilerde haddi aşan yargılamaya karşı olduğumuzu işaret ettik” dedi.

Beijing Tahran'la özellikle enerji sektöründe yakın ticari ilişkiler geliştirdi.

Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan Ağustos ayı başında yapılan açıklamada, "Çin'in Tahran'la ilişkileri açık, şeffaf ve kanunidir" denildi. Açıklama ise Amerikan Başkanı Trump'ın İran'la iş yapan şirketlerin Amerika ile iş yapmasının yasaklanacağı kararının ardından geldi.

Bu yılın başında Trump JCPOA anlaşmasına ortak olan diğer devletlerin, İngiltere, Fransa, Almanya, Rusya ve Çin'in aksi yönde taleplerini gözardı ederek anlaşmadan Amerika'yı çekmişti.

Haber Ara